STRAVA

Muškarac u Čakovcu lovio divlje životinje i puštao svojim psima da ih zakolju, protiv njega podignuta optužnica

Prije mučne smrti su životinje danima u kavezima bile gladne i žedne, u vlastitom izmetu te jezivom strahu od pasa

Lisica u kavezu, čeka smrt

 Azil Čakovec

Iz čakovečkog azila objavili su kako su ovih dana dobili odgovor na prijavu koju su podnijeli prošle godine. Doznali su, naime, da je jedan lovac u zamku lovio životinje, a onda ih žive bacao svojim psima.

Jeziva rabota ponavljala se neko vrijeme, sve dok informacija o tome što se u dvorištu strave događa nije doprla do azila. Šokirani svjedoci su im dostavili dokaze za ono što su tvrdili: da muškarac malene životinje lovi, potom ih drži u kavezima i onda ih pušta pred svoje pse, da ih zakolju, kako bi se naučili loviti. Prije mučne smrti su životinje danima u kavezima bile gladne i žedne, u vlastitom izmetu te jezivom strahu zbog mirisa pasa i zvuka njihova laveža.

image
Azil Čakovec

- Zato uvijek kažemo prijavljujte, skupite dokaze i prijavljujte. Ovo je maleni trenutak sreće jer je Općinsko državno odvjetništvo odgovorilo na našu prijavu iz svibnja prošle godine podizanjem optužnice protiv počinitelja na temelju Kaznenog zakona RH čl. 204, stavak 1. i 2. gdje je kazna do tri godine zatvora.

Navedeni je lovio lisice i kune u zamke i potom ih žive bacao svojim lovačkim psima te je to činio opetovano prema riječima svjedoka koji su nam poslali fotke i video. Nadamo se da će i sud adekvatno odraditi svoje - objavili su iz azila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:20