NAPUŠTENE MAČKE

Zagrebačka ambulanta povoljnijim cijenama kastracije pomaže macama: ‘Mjesečno ih kastriramo i do 100‘

Smatramo da je ova akcija hvalevrijedna i željeli smo je podržati i pomoći, poručili su veterinari
 Veterinarska praksa Vet5

Iz zagrebačke Veterinarske praksa Vet5 objavili su kako mjesečno kastriraju i steriliziraju između 60 i 100 slobodnoživućih mačaka, koje im dovedu volonteri udruge Plava Šapa. Sve te mačke se kastriraju i vraćaju na svoja staništa. Osim zahvata, većina mačaka dobije ampulu protiv parazita, a velika je želja udruge i da se cijepe protiv zaraznih bolesti, no to ovisi o njima dostupnim sredstvima. Kako su im jedini dostupni prihod donacije, to je nekad nemoguće financirati.

- Bez kastracije, naš grad bi izgledao puno drugačije. Zbog toga, ulicama našeg grada šetaju malo sretnije i sigurnije mace. Smatramo da je ova akcija hvalevrijedna i željeli smo je podržati i pomoći, što smo i učinili kroz povoljnije cijene kastracije za Udrugu, a ovim putem pozivamo i vas da uključite u projekt USV (uhvati-steriliziraj-vrati) - objavili su iz ambulante.

image
Veterinarska praksa Vet5

Kako to napraviti? Nekoliko je načina. Može se udruzi Plava šapa javite gdje se nalaze mačke koje se hrane, ali ih se ne može uloviti. Osim toga, svatko može mačku sam dovesti na kastraciju, a uvijek se udruzi može i donirati sredstva.

- Kako god odlučili pomoći, zajedno smo jači i možemo uljepšati život maca koje nemaju nikoga i ovise o Udruzi i vašoj pomoći. Hvala unaprijed od nas, od Udruge i od maca - objavili su iz ambulante.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 05:02