Ne čekajte

Jeste li znali da su i vaši ljubimci osjetljivi na sunce? Revolucionarni proizvod može ih zaštititi od opake bolesti

 Pet Home Shop

Psi i mačke, baš kao i ljudi, osjetljivi su na loš utjecaj sunčevih zraka. Brojna istraživanja pokazuju da jače izlaganje suncu može dovesti do pravih opekotina i karcinoma kože. Zaštita od sunca je ustaljena navika u ljudi, no jeste li znali da bismo trebali zaštititi i naše ljubimce? To se konkretno odnosi na dijelove koji su izloženiji suncu - uške, nos, usta, kapci i trbuh naročito su osjetljivi na sunčeve zrake.

Iako većina pasa i mačaka ima dlaku koja ih štiti od većih oštećenja kada su izloženi suncu, pasmine bezdlakih mačaka poput sfinks i pasa poput meksičkog bezdlakog te kineskog kukmastog psa, vrlo su osjetljive na opekotine od sunca. Osim toga, važno je imati na umu da i kućni ljubimci s dlakom mogu biti osjetljivi na štetne utjecaje sunčevih zraka. Također, kućni ljubimci sa svijetlom kožom te kratkom i tankom dlakom, poput bijelih mačaka, često su podložniji razvoju raka kože, posebno ako provode puno vremena vani.

Vrlo česta bolest u bijelih mačaka povezana s jakim izlaganjem suncu je planocelularni karcinom na vrhovima ušiju. Rak njuške u pasa može biti česta komplikacija kod jačeg izlaganja UVA i UVB zrakama. Osim toga, rizik je time i veći za nastanak ostalih nekancerogenih stanja kao što su neki oblici autoimunih bolesti - diskoidni lupus, pemfigus i slično.

image
Pet Home Shop

Izbjegavajte sunce od 11 do 15 sati Svojim ljubimcima najviše možete pomoći ako ih zaštitite kremom za sunčanje. Krema se preporučuje svim vlasnicima kućnih ljubimaca je inovativni, dobro istraženi proizvod DERMOSCENT laboratorija, pod nazivom SUNFREE, koja posjeduje SPF faktor 30 za zaštitu od UVA i UVB zraka. Znanstveno je dokazano da pruža jaku, učinkovitu zaštitu od štetnog utjecaja sunčevih zraka.

Riječ je o prvoj hidratantnoj kremi s visokim faktorom za zaštitu od sunca s mineralima. Sadrži mineralne sastojke, hidratantni biljni glicerin i filmogeni kandelila vosak koji osigurava dugotrajni hidratantni učinak. Mnoge kreme za sunčanje za ljude sadrže sastojke koji mogu biti otrovni ako ih vaš ljubimac poliže ili proguta cijelu kremu. Međutim, ova krema ne sadrži cinkov oksid te je odobrena od strane veterinara.

Što se tiče mačaka, za njih su opasni sastojci oktil salicilat, homosalat, etilheksil salicilat, pa morate biti vrlo oprezni kad na njima koristite kreme za zaštitu od sunca namijenjene ljudima.

image
Pet Home Shop

Optimalna zaštita Krema SUNFREE SPF 30+ nanosi se na područja koja zahtijevaju zaštitu prije izlaganja suncu. Uz to, treba redovito obnavljati nanošenje kreme, idealno svaka dva sata nakon plivanja ili ulaska u vodu, kako biste osigurali optimalnu zaštitu vašeg ljubimca. Dobro je očistiti tretirano područje nakon izlaganja kako biste uklonili sve ostatke kreme.

Obavezno se pridržavajte mjera opreza. Ako ste primijetili bilo kakve sumnjive lezije na koži mačke ili psa, odmah odvedite svog ljubimca veterinaru. Rano dijagnosticiranje raka kože poboljšava zdravstvene izglede vašeg ljubimca.

Ne treba zaboraviti da psi i mačke imaju drugačiji metabolizam vitamina D u odnosu na druge sisavce. Naime, oni ne mogu sintetizirati taj vitamin preko kože kad su izloženi sunčevim zrakama, zbog čega su ovisni o uzimanju vitamina D preko hrane.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom Pet Home Shop.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 10:59