PRIJATELJI ŽIVOTINJA

‘U utorak je VegeSajam, dođite se dobro najesti i otkriti zanimljivosti o svijetu oko nas...‘

Na sajmu će biti dostupno i oko 30 vrsta biljnih sireva i mlijeka, uz veganske paštete, burgere, salame...

Ilustracija

 /Shutterstock

U organizaciji udruge Prijatelji životinja, u utorak 14. lipnja održat će se 11. VegeSajam, jednodnevna najava 14. ZeGeVege festivala.

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića okupit će se 30 izlagača, među kojima su predstavnici velikih hrvatskih proizvođača, kao i malih obiteljskih gospodarstava, s ponudom biljne hrane i veganskih inačica mesnih i mliječnih proizvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama. Sajam traje od 8 do 20 sati.

Zajednički cilj je, kažu organizatori, pokazati koliko su veganske namirnice ukusne i sve dostupnije, a nužne za naš opstanak.

- S izlagačkih mjesta restorana širit će se neodoljivi mirisi koji će mamiti posjetitelje da isprobaju poznata im jela u veganskoj verziji. Uz mnoštvo degustacija, promocija i edukativnih sadržaja, svi posjetitelji moći će se uvjeriti kako izbacivanjem mesa, mlijeka i jaja iz svoje prehrane ne propuštaju baš ništa, a dobivaju puno i oni sami, i okoliš, i životinje. Na VegeSajmu će biti dostupno i oko 30 vrsta biljnih sireva i mlijeka, uz veganske paštete, burgere, salame, sushi, kobasice i slastice, ali i razno egzotično voće - najavljuju iz Prijatelja životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:27