SLATKIŠ

Rijedak prizor: zec je odlučio da je vrijeme za malo plivanja. Pritom izgleda neodoljivo!

Nisu poznati kao najbolji plivači u životinjskom svijetu, ali valja priznati da izgledaju preslatko dok to rade
Ilustracija
 Blickwinkel/Alamy/Profimedia

Mnogi nisu znali da su zečevi tako dobri plivači, pa ih je iznenadila snimka koja se ovih dana dijeli društvenim mrežama. Na njoj vidimo zeca koji najprije promatra jezero, a onda vrlo smireno ulazi u njega i pliva. Pritom izgleda veoma koncentirano- nije to očajnički skok u vodu u nastojanju da pobjegne od predatora. Dapače, zec je to očito radio i prije, jer pliva kao veliki, veoma brzo i sigurno. Kad dođe do dijela obale kojeg je htio, izlazi, strigne ušima i odlazi dalje.

Ispod videa su mnogi komentirali kako ih je iznenadilo vidjeti zeca kako pliva, jer nisu znali da oni to mogu. Jednako kao što je nevjerojatno vidjeti mačku kako pliva, premda su mačići zapravo solidni plivači. Drugi su pak komentirali kako je slatko vidjeti velike uši koje vire iz vode dok malo krznato klupko pliva.

Premda nisu na glasu kao vrsni plivači, zečevi itekako mogu plivati. Ne dugo, naravno, ali imaju potrebne vještine da se održe neko vrijeme održe na površini vode. Ne plivaju rekreativno, naravno, nego u vodu ulaze kad za to imaju dovoljno ozbiljan razlog. Naravno, postoje različiti karakteri: neki zečevi skaču u vodu samo kada ih netko progoni, pa je to pitanje života ili smrti, dok nekima voda nije toliko odbojna pa u nju ulaze i kad treba skratiti put kojeg moraju proći ili kad zaključe da s druge strane vode ima hrane. Baš takav je zec sa snimke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:18