SRCE KAO KUĆA

‘Dug u veterinara ogroman, na računu 128 kuna. Onda sam ujutro provjerila stanje i šokirala se!‘

Mandica Tomašević, predsjednica udruge koja se brine o mačkama Osijeka, odmah je platila račune za liječenje i kastracije
Mandica Tomašević
 Vlado Kos/Cropix

Mandičina udruga poznata je i van Osijeka po svojem spašavanju mačaka: liječi ih, kastrira ih, udomljava... Naravno da to sa sobom nosi velike veterinarske račune, s kojima se predsjednica udruge Mandica Tomašević svakog mjeseca bori. Pa se krpa s aukcijama koje provodi, pa neka donacija, pa kasicu za mačke puni novcem koje skupi čuvanjem djece...

Kad je dobila račun za siječanj, ostala je iznenađena. Najprije zato što je, kaže, kastrirano 25 mačaka, a izliječeno njih desetak. No, iznos na računu je bio bolan: 7960 kuna. Na računu udruge, provjerila je, ima ravno 128. Što sad? Hoće li toliko uspjeti skupiti na aukciji koji provodi, nije sigurna. U svakom slučaju, zna da veterinaru ne može doći s tolikim dugom. To onda znači da ne može nijednu potrebitu životinju dovesti na liječenje i zbog toga se osjeća užasno.

- Onda ujutro pogledam na stanje računu da provjerim je l' uplaćena koja kunica , a stanje 10 128 kuna! Ljudi moji, dan sam počela plačući! Puno puno hvala do neba donatorici Tajani Barančić iz Zagreba, koja je preko svoje firme platila udruzi donaciju u iznosu od deset tisuća kuna. Odmah sam joj se javila, ne poznajem ju niti ona mene, kaže, prati već duže vrijeme rad udruge pa je odlučila uplatiti donaciju da imamo za kastracije i liječenje maca - kaže Mandica.

Njena objava oduševila je mnoge pratitelje, koji su imali samo riječi hvale za pomoć koja je nenadano došla. No, za nju su najviše zahvalne mačke, na koje je onda potrošena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:09