LIFE LYNX

Pravi baby boom: Našim šumama trčkara čak 26 malenih risova, bravo za roditelje!

Mladunci na svijet dolaze krajem svibnja i tijekom lipnja, a na fotozamkama ih se počinje viđati krajem ljeta i početkom jeseni

Mačići

 Life Lynx

Iz projekta Life Lynx ponosno su objavili kako su njihovi risovi pravi ljubavnici, jer su svijet napučili s čak 26 mladunaca. S obzirom na to da se ove mačke razmnožavaju samo jednom godišnje, mora se priznati kako je riječ o zaista dobrim brojkama. One su posebno važne jer se te životinje nastoje vratiti u naše šume.

-Mladunci na svijet dolaze krajem svibnja i tijekom lipnja. Na fotozamkama ih počinjemo viđati krajem ljeta i početkom jeseni, a budući da se to vrijeme približava napravili smo pregled zabilježene reprodukcije risa u Hrvatskoj u prethodnoj sezoni.

Sezona 2022-23 je odlično počela i već 18.7.2022. godine smo dobili prvu fotografiju mladunaca! Ženka Eva je obišla markiralište u blizini Crnog Luga s dva malena mačića! Do veljače/ožujka ove godine, kada mladunci napuštaju majku i osamostaljuju se, smo pomoću fotozamki zabilježili 18 ženki s mladuncima! I prebrojali smo ukupno 26 mačića!

Na dodatnih sedam lokacija smo zabilježili majku i mladunce, no zbog loše kvalitete fotografija ih nismo mogli identificirati, pa ne možemo potvrditi da li se radi o novim leglima ili nekom od ovih 18 poznatih - objavili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 04:25