ZNAJU ŠTO VALJA

Ova tri psa najviše na svijetu vole - blato! Njihovi vlasnici, razumljivo, ne dijele tu ljubav

Neke vlasnici pokušavaju spriječiti, kod drugih su davno odustali od toga, pa ih puste

Ilustracija

 Sue Robinson/Stockimo/Alamy/Alamy/Profimedia

Psi su neobična, otkvačena stvorenja koja često, unatoč ljubavi i godinama života koje provedemo zajedno, ne razumijemo baš. Imaju neke čudne navike i strasti koje nikad nećemo razumjeti. Recimo, blato. Nekim životinjama, poput svinja, blato je nužno da zaštite kožu od insekata i sunca, no kod pasa to nije slučaj. Zašto se onda toliko žarko vole uvaljati u tu žitku masu? Ne znamo, ali našli smo tri psa koji svojim pozivom smatraju da se, na radost i sreću svojih vlasnika, uvijek uvaljaju u blato.

Errol je, recimo, odlučio ignorirati svojeg vlasnika i njegove čudne uzvike, te se lijepo uvalio u blato. Sudeći po svemu, s obzirom na to da vlasnik kaže kako to inače izbjegava, nije to malom nevaljalcu prvi put. Voli li miris blata na dlaci ili uživa u njegovom ljekovitom svojstvu, ne znamo, no činjenica je da se toliko temeljito uvaljao da mu treba odati priznanje na tome koliku je količinu rada uložio u to. Nije to uopće lako.

Toby je također serijski prijestupnik po ovom pitanju. Njegova vlasnica to itekako zna, pa se više ni ne trudi da izbjegne njegovo gacanje po blatu. Kad kažemo gacanje mislimo na to da cijeli uđe u blatnjavu vodu i onda hoda po dnu, dok njegova dlaka upija vodu. Pošto joj je jasno da će ga ionako kupati, baca mu čak i lopticu kako bi se lijepo cijeli uvaljao. Pošto kazna u vidu tuširanja slijedi, a onda neka on barem bude maksimalno sretan.

Naš treći favorit je mladić imena Cricket koji na raspolaganju nema neku spomena vrijednu količinu blata - riječ je o maloj lokvi u psećem parku, koja je time još manja jer je on nešto veći. No, njega to ni najmanje ne smeta da se dobro uvalja, okrene na sve strane i tako pusti svojoj koži i dlaci da upiju tu smeđu ljepotu. Pritom, baš kao i druga dva psa, izgleda prilično zadovoljno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:24