KOJA PROMJENA!

Ne bi je prepoznali: Pogledajte kako danas izgleda nekoć jadna i bolesna kujica iz Knina

Malena je preboljela parvovirozu, izliječila se od demodikoze i naučila uživati u životu

Kujica Gizi

 Udruga Berta

Kad je pronađena, kujica je izgledala jezivo. Iz kninske udruge Berta nagledali su se svega i svačega, pa ipak im je bilo užasno vidjeti štene koje je ostalo bez dlake na cijeloj glavi zbog demodikoze. Takvu jadnu, u ranama i bolovima, netko je jednostavno izbacio van kao komad smeća.

Na svu sreću, došla je u udrugu gdje su ljudi znali da je riječ o običnom kožnom oboljenju koje se lako liječi. Naravno, treba za njega truda, strpljenja i sredstava, no nije riječ o neizlječivom stanju.

image

Kujica Gizi

Udruga Berta

Malena Gizi, kako su je nazvali, oporavljala se zajedno sa štencem pronađenim prije netom nje. S obzirom na istu dob, pasminu i oboljenje, zaključeno je da joj je Kova brat. On se brže oporavio i već je udomljen, no kod nje je to bio dug proces: proljevi, pa parvoviroza... Jedva je preživjela.

- Konačno je došao i taj dan da mogu objaviti Gizi kako se oporavila. Neopisivo sam ponosna sam na moju curku koja je preživjela pakao i lavovski se izborila za život i sa demodikozom, silnim upalama i parvovirozom. Sad je 100 posto oporavljena i za koji dan pratim i nju u novi bolji život - objavila je predsjednica udruge izazvavši pravo oduševljenje među onima koji su sudbinu nesretne kujice pratili od početka.

U videu pogledajte kako su Gizi i Kova izgledali kad su stigli na skrb udruge Berta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:32