STRAVA

Pronađen pas u jezivom stanju, volonteri šokirani i bijesni: ‘Lovci, kako mirno spavate?!‘

Nesretnik je star barem deset godina, a iz Knina je odmah prevezen u Zagreb
 Udruga LePas

Udruga LePas ima novo štićenika - došao je iz Knina i, kako kažu volonteri te udruge, pas je u stravičnom stanju. Ispod kože nema ni grama mesa, a nokti su toliko narasli da su neki napola i popucali, pa sad vise na niti. To ga sigurno užasno boli, a pokazuje da se jedna životinja nije kretala, nego je vjerojatno bila zatvorena u kakvom boksu. Pun je krpelja i buha, a premda ima čip, na njemu nema podataka.

- Lovci, kako mirno spavate?! Odslužio je svoje i postao višak, jer to tako ide kod nas, zar ne? ALI, ovo stanje nije nastalo jučer, on je ovako u nečijem vlasništvu živio cijeli svoj život, a star je barem deset godina, možda i više...

image

Pas nema ni grama sala

Udruga LePas

Znate li što je najtužnije? Od prve sekunde kako smo se upoznali, skače mi u krilo i maše repom... Jer je pas. Jer je hodajuća ljubav, iako je na rubu smrti! To je ono što razara srce!!

Željana, Kninske njuškice -Udruga Berta, hvala što si odmah otišla po njega, iako znam da pucaš po šavovima. Opravdat ćemo tvoje povjerenje, obećanjem, i pružiti mu ama baš sve na ovom svijetu - objavila je volonterka udruge.

Podijelili su njegove fotografije i one potkrepljuju ono što su napisali. Pred njim je duga i teška borba - s obzirom na njegove godine, i neizvjesna, jer se ne zna da li su uvjeti u kojima je živio ostavili i neke golom oku nevidljive posljedice na njegovo zdravlje. No, dat će sve od sebe - ako je suditi po njegovom izgledu i stanju, taj jadni pas ne zna ništa lijepo o životu.

image

Nokti pokazuju da dugo nije hodao

Udruga LePas
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:56