MALI LANAC DOBROTE

Kako je jedna roda povezala lovce, udruge za pomoć životinjama iz Knina i Velike Gorice te Dumovec?

Sad nam samo preostaje nadati se da će se ovo predivno biće uspjeti izboriti i preživjeti, istaknuli su volonteri

Ranjena roda

 Udruga LePas

Kako je jedna roda spojila ljude iz različitih dijelova Hrvatske? Nevjerojatno, ali dogodilo se upravo to. Sve je počelo u Kninu, kada su Željani, predsjednici (i volonterki i jedinoj osobi koja se zapravo bavi psima) udruge Berta lovci donijeli ozlijeđenu rodu. Objasnili su joj da ju je udario automobil, ali oni nisu znali kako da joj pomognu. Nije znala ni Željena, ali ju je uzela, a onda na Facebooku zamolila sve za pomoć.

Veterinar kojem se obratila nije joj mogao pomoći, jer nema iskustva s divljim pticama. Sama nije mogla ništa napraviti, ali je zato našla rješenje. Po rodu su do nje došli Mihovil i Izabela, koji su je prevezli do udruge LePas, koja djeluje na području Velike Gorice. Njihova volonterka ju je preuzela i odvezla u Dumovec, odakle je poslana u Oporavilište za divlje životinje.

- Hvala cijeloj ekipi Azil Dumovec na brzoj organizaciji i što su spremno čekali da jadna roda stigne prvo do nas, a zatim i do njih. Sad nam samo preostaje nadati se da će se ovo predivno biće uspjeti izboriti i preživjeti - objavili su iz udruge LePas, koji su dodali i da su beskrajno sretni što se organizirao pravi mali lanac ljudi koji su nesretnoj ptici odlučili pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:59