SPEKTAKL NA POMOLU

SVE SPREMNO ZA BOKSAČKI MEČ STOLJEĆA! Pacquiao pristao na uvjete, čeka se potpis Mayweathera

Ako se meč ostvari, procjene su da će obojica boksača zajedno zaraditi 200 miljuna dolara

Dugoočekivan dvoboj između Floyda Mayweathera Jr. i Mannyja Pacquiaoa napokon bi se mogao realizirati. Potencijalni ogled dvojice mega popularnih boksača u velter kategoriji čeka još samo Mayweatherov pristanak kako bi se nakon pet godina pregovaranja, odustajanja i optuživanja konačno odredilo mjesto i vrijeme održavanja „meča stoljeća“.

Bob Arum, osnivač boksačke promocijske kuće Top Rank koja brine o karijeri Mannyja Pacquiaoa, potvrdio je za Yahoo sports kako su on i njegov klijent pristali na sve zahtjeve koje je Mayweather postavio. Dogovorene su veličine rukavica te je usuglašeno je da će obojica boksača biti podvrgnuta doping testiranju po olimpijskim standardima. Najvažnije od svega, Pacquiao i njegov kamp pristali su na manji dio financijskog kolača cijelog dvoboja, u omjeru 60/40 za Mayweathera.

Dvije stvari preostaju – već spomenuti pristanak Mayweathera iz čijeg tabora stižu pozitivni signali te dogovor između tv kuća HBO i Showtime o načinu prijenosa i naplate meča. Naime, Pacquiao boksa isključivo na HBO mreži, dok Maywaeather ima ekskluzivni ugovor sa Showtimeom. Ako se meč ostvari, procjene su da će obojica boksača zajedno zaraditi 200 miljuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 09:51