Damir Krajac / CROPIX
NA POMOLU PROMJENE U MODROM KADRU

U DINAMU NEMA POTVRDE, ALI STRANI MEDIJI BEZ ZADRŠKE PIŠU O 'GOTOVOM' TRANSFERU 'Točno je, želim ga dovesti! Baš nam treba igrač koji zabija golove'

TRANSFERI Počinju prve promjene u modrom kadru u 2019. godini
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. siječanj 2019. 09:18

Velikih transfera i službenih izjašnjavanja o njima zasad nema, sportski direktor Marijan Vlak kazao je da u klub za vikend nije došla nijedna ponuda, ali iza brda se ipak nešto valja. Tako je iz Irana došla informacija da bi Mario Budimir uskoro trebao postati napadač tamošnjeg velikana Persepolisa.

Istek ugovora

Mediji u Teheranu pišu to bez zadrške i upitnika, a zanimljivo je da je popularna Wikipedia u svojoj faktografiji već preselila Budimira u Persepolis. Opet, nitko u Dinamu nije potvrdio ništa o transferu, čak ni da se išta kuha, međutim iz drugih smo izvora dobili potvrdu da je dogovor o Budimirovu potpisu za Persepolis vrlo blizu, da bi Dinamov napadač već za koji dan mogao u Iran. Potvrdio nam je to nešto kasnije i Branko Ivanković, trener Persepolisa, aktualnog iranskog prvaka.

Zagreb, 200918.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 1. kola Europske lige, skupina D,
GNK Dinamo - Fenerbahce S.K. 
Na fotografiji: Mario Budimir, Amir Rrahmani.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

- Točno je, želim dovesti Budimira, ako se dogovorimo. Jer treba nam baš igrač njegova profila, koji zabija golove, a k tome mislim da bi se dobro uklopio jer ja igram s dva centarfora - rekao nam je Ivanković.

Mario Budimir za vikend je bio na treningu, ničime nije odavao da bi za koji dan mogao biti na drugom dijelu svijeta, ali brzo se stvari u nogometu mijenjaju. Uostalom, prije godinu i nešto nije ni on sam mislio da će više igrati nogomet, kamoli u Iranu! Inače, Budimiru naljeto istječe ugovor, novi nije potpisao, odnosno nije ga produljio, i na kraju sezone bit će slobodan igrač. Zbog toga i smije već sad pregovarati s kojim god klubom želi, pa se iz svih ovih informacija može zaključiti da je on s Persepolisom sve dogovorio, a da ostaje još dogovor dvaju klubova o odšteti jer Ivanković Budimira želi odmah, ne naljeto.

Soccer Football - Europa League - Group Stage - Group D - Fenerbahce v GNK Dinamo Zagreb - Sukru Saracoglu Stadium, Istanbul, Turkey - November 29, 2018  Dinamo Zagreb's Arijan Ademi in action with Fenerbahce's Michael Frey   REUTERS/Osman Orsal
REUTERS/Osman Orsal / REUTERS
Ademi

Bonaca nije potpuna

Opet su obnovljena i šuškanja da bi Lille htio dovesti kapetana Arijana Ademija i da je spreman otvoriti nove pregovore s Dinamom; ako se to uistinu dogodi, tada bi Ademijev odlazak u Ligue 1 bio vrlo izvjestan.

Već početkom tjedna mogao bi svoju budućnost riješiti i Alexandru Matel. Rumunj se vratio nakon teške ozljede, njemu također ugovor istječe naljeto i s klubom treba definirati ostaje li ili već sada može potražiti novu sredinu. Premda je u usporedbi s nekim prijašnjim zimama u Maksimiru sada mirno kad su transferi u pitanju, nešto se ipak događa, bonaca nije potpuna.

Linker
28. travanj 2024 05:34