ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
ROLAND GARROS

Najbolji meč Carlosa Alcaraza u Parizu ove godine, Španjolac pomeo Sebastiana Kordu i izborio osminu finala

Nebo ponovno nije bilo saveznik organizatora pa su tri dvoboja 3. kola odgođena za subotu
Piše: HinaObjavljeno: 01. lipanj 2024. 07:17

Treći tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz, odigrao je svoj najbolji meč na ovogodišnjem Roland Garrosu i pobjedom 6-4, 7-6 (5), 6-3 protiv Amerikanca Sebastiana Korde treću godinu zaredom došao najmanje do osmine finala na pariškom Grand Slam turniru.

Prema načinu na koji je odigrao ovaj meč, čini se da su problemi s desnom podlakticom prošlost za Alcaraza, koji još ne zna protiv koga će se morati boriti za plasman u četvrtfinale. Njegov dvoboj protiv Korde odigran je pod krovom stadiona Philippe Chatrier, kao i mnogi u prvom tjednu ovogodišnjeg Roland Garrosa. No, oni tenisači koji nisu bili raspoređeni na dva glavna stadiona nisu bili te sreće da u petak dovrše svoje mečeve.

Nebo ponovno nije bilo saveznik organizatora pa su tri dvoboja 3. kola odgođena za subotu. Amerikanac Ben Shelton i Kanađanin Felix Auger-Aliassime su zaustavljeni u završnici prvog seta. Pobjednik će u nedjelju igrati protiv Alcaraza.

Poljak Hubert Hurkacz ima dva seta prednosti protiv Kanađanina Denisa Shapovalova, a Bugarin Grigor Dimitrov je osvojio prvi set protiv Belgijca Zizoua Bergsa i došao do prednosti ‘breaka‘ u drugom setu (2-1). Pobjednici tih dvoboja će igrati za mjesto u četvrtfinalu.

Ipak, dva para osmine finala su poznata. Talijan Matteo Arnaldi, koji je u tri seta (7-6, 6-2, 6-4) izbacio 6. nositelja, Rusa Andreja Rubljova i time izjednačio svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima s prošlogodišnjeg US Opena, za plasman u svoje prvo četvrtfinale će igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa. Deveti nositelj je lakoćom, sa 6-3, 6-3, 6-1 nadigrao Kineza Zhanga Zhizhena.

Suparnika u osmini finala dobio je i Jannik Sinner koji je sa 6-4, 6-4, 6-4 bio bolji od Rusa Pavela Kotova. Po drugi put u karijeri na Grand Slam turnirima, ali prvi put u Parizu, do osmine finala je stigao 25-godišnji Francuz Corentin Moutet, 79. tenisač svijeta. Austrijanac Sebastian Ofner je osvojio prvi set, ali Francuzu su pripala sljedeća i tri, što mu je donijelo nedjeljni dvoboj protiv Sinnera.

Roland Garros, tenisači - 3. kolo:

Matteo Arnaldi (Ita) - Andrej Rubljov (6) 7-6(6), 6-2, 6-4

Stefanos Tsitsipas (Grč/9) - Zhang Zhizhen (Kin) 6-3, 6-3, 6-1

Carlos Alcaraz (Špa/3) - Sebastian Korda (SAD/27) 6-4, 7-6 (5), 6-3

Corentin Moutet (Fra) - Sebastian Ofner (Aut) 3-6, 6-4, 6-4, 6-1

Jannik Sinner (Ita/2) - Pavel Kotov 6-4, 6-4, 6-4

Linker
01. lipanj 2024 07:18