Marcelo Arevalo i Mate Pavic

 STELLA LOMBARDI
TRI OD TRI

Dodig, Mektić i Pavić plasirali se u drugo kolo parova Roland Garrosa

Sva trojica hrvatskih tenisača koji su se našli u turniru muških parova preskočili su prvu prepreku
Piše: HinaObjavljeno: 31. svibanj 2024. 18:53

Sva trojica hrvatskih tenisača koji su se našli u turniru muških parova na pariškoj crvenoj zemlji u Roland Garrosu preskočili su prvu prepreku i igrat će u drugom kolu.

Branitelji prošlogodišnjeg naslova, Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek, morali su igrati tri seta protiv Britanca Justina Casha i Amerikanca Roberta Gallowaya, ali su u odlučujućoj dionici dvaput oduzeli servis suparnicima i na kraju slavili sa 6-4, 5-7, 6-3. Za plasman u osminu finala četvrti nositelji će igrati protiv boljeg iz dvoboja braće Tsitsipas, Stefanosa i Petrosa, i ukrajinsko-australskog para Molčanov - Smith.

Najteže su do pobjede došli Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof kojima su Nizozemci Sander Arends i Matwe Middelkoop kod vodstva 5-4 u trećem setu servirali za pobjedu. No, Mektić i Koolhof su nanizali tri gema za konačnih 6-4, 6-7(3), 7-5 i plasman u drugo kolo, u kojem sedme nositelje čekaju Australci Max Purcell i Jordan Thompson.

Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo trebali su manje od sat vremena za pobjedu 6-2, 6-2 protiv Španjolca Roberta Carballesa Baenea i Argentinca Mariana Navonea. Devete nositelje u drugom kolu čekaju novozelandski predstavnik Marcos Daniell i Amerikanac McKenzie McDonald.


Roland Garros, muški parovi - 1. kolo

IVAN DODIG/Austin Krajicek (HRV-SAD/4) - Julian Cash/Robert Galloway (VBR-SAD) 6-4, 5-7, 6-3

Marcelo Arevalo/MATE PAVIĆ (Sal-HRV/9) - Roberto Carballes Baena/Mariano Navone (Špa-Arg) 6-2, 6-2

Wesley Koolhof/NIKOLA MEKTIĆ (Niz-HRV/7) - Sander Arends/Matwe Middelkoop (Niz) 6-4, 6-7(3), 7-5

Linker
24. lipanj 2024 01:41