GORAN SEBELIC Cropix
BAJKA U ISTRI

Serdarušić i Slovenac ispisali povijest u Umagu: ‘Dobili smo pozivnicu sat vremena prije ždrijeba‘

Uz osvojene bodove uz Istri Hrvat će popraviti svoj plasman za stotinjak mjesta
Piše: Andro PolićObjavljeno: 29. srpanj 2023. 19:04

Završena je neslavna, "crna" serija. I to u neviđenoj drami. Povijest je ispisao Nino Serdarušić. Nakon što je osam hrvatskih tenisača, u šest različitih prijašnjih finala u konkurenciji parova, gubilo završnu bitku za trofej na Plava Laguna Croatia Open u Umagu, 26-godišnji Zagrepčanin uspio je staviti ruke na trofej. U paru sa Slovencem Blažom Rolom, s kojim je prvi put udružio snage upravo ovoga tjedna na umaškom turniru, u napetom meču svladao je talijansku kombinaciju koju su činili Simone Bolelli i Andrea Vavassori sa 4:6, 7:6, 15:13, nakon više od dva sata igre.

- Ludo, ludo... Kakva priča. Sjeli smo dan prije turnira, Nino me pitao hoćemo li igrati parove, možda imamo dobru šansu. Direktor turnira rekao nam je sat vremena prije ždrijeba da će nam dati pozivnicu. Nisam mislio da ćemo biti ovdje s trofejima, imali smo ludi tjedan - rekao je Slovenac u zanosu, koji je, također, postao prvi slovenski tenisač s titulom u Umagu.

Bio je to prvi meč subotnjeg programa, a hrvatsko-slovenske snage na tribinama uspjele su pogurati njihove favorite do naslova. U prva dva seta Talijani su imali break prednosti, međutim, Rola i Serdarušić nisu se predavali. Iako su prvi set izgubili, u drugom su kroz 13. igru odveli meč u treći set, u super tie- break. Tek tamo je uslijedio pravi zaplet. Bolelli (vlasnik Australian Opena u parovima iz 2015.) i Vavassori propustili su tri meč-lopte, dok je njihovim suparnicima treća bila sreća. Lopta vrijedna naslova, lopta vrijedna povijesti.

- U super tie-breaku uvijek je lutrija. Danas se okrenulo na našu stranu. Nadam se da ćemo uz singl karijere, koje guramo i dalje, na većini turnira igrati parove skupa. Ako igramo godinu ili dvije zajedno, možemo doći do jako dobre razine. Dobili smo četiri vrhunska para koji igraju svaki tjedan zajedno - rekao je Serdarušić.

Kroz prošlost, poraz u umaškom finalu parova osjetili su Ivan Ljubičić, Lovro Zovko, Marin Čilić, Franko Škugor, Nikola Mektić, Antonio Šančić te Marin i Tomislav Draganja. Hrvatsko-slovenskoj kombinaciji treba odati dodatno priznanje za pohod na ovogodišnjem izdanju turnira, s obzirom na to da su u njega ušli s pozivnicom. U polufinalu su izbacili i druge nositelje, francusku kombinaciju Doumbia-Reboul, a u finalu su imali snage za još jedan "skalp", srušivši prve nositelje turnira.

Serdarušić je u tjedan ušao kao 268. igrač svijeta u konkurenciji parova, a uz osvojene bodove uz Istri popravit će svoj plasman za stotinjak mjesta, nakon što je osvojio prvu titulu na Touru.

Linker
28. travanj 2024 16:41