GORAN SEBELIC Cropix
HRVATSKI DUEL

Prižmić u Umagu porazio Ajdukovića i upisao prvu ATP pobjedu, evo tko mu prijeti u drugom kolu

"Jako sam sretan zbog prve pobjede na Touru, ovo je velika stvar", rekao je Prižmić
Piše: Andro PolićObjavljeno: 24. srpanj 2023. 18:17

Po izlasku ždrijeba za 33. Plava Laguna Croatia Open u Umagu, bilo je jasno kako ćemo imati barem jednog predstavnika u drugom kolu. U sudaru hrvatskih snaga s pozivnicom, na otvaranju turnira, drugu stepenicu izborio je Dino Prižmić svladavši Duju Ajdukovića sa 6:1, 6:2 za sat i 17 minuta igre. Ujedno, bio je to okršaj splitskih snaga, a 17-godišnjak je nadigrao četiri i pol godine starijeg suparnika i upisao prvu pobjedu na ATP razini, u trećem meču.

- Dino, ajmo! - čulo se s jednog kraja tribina.

Stizala je odmah reakcija s druge strane.

-Ajde Duje!

No, Dino je od početka nametnuo svoj tempo, napravivši break već prilikom prvog Ajdukovićeva servisa.

Odličan prvi set zapečatio je s novim oduzimanjem servisa potkraj seta. Otvaranje drugog seta ponudilo je tek mrvu drugačiji scenarij. Nakon što je Ajduković osvojio svoj prvi servis gem, Prižmić mu već u idućem oduzima servis i trasira put prema povijesnoj pobjedi.

- Jako sam sretan zbog prve pobjede na Touru. Ovo je velika stvar i sada znam da mogu igrati sa svima ako igram svoj najbolji tenis - rekao je Prižmić.

S druge strane, Ajduković je bio vrlo kritičan prema sebi.

- Težak poraz, Dino je igrao bez grešaka, za razliku od mene. Bio je to jedan od tih dana kada ne ide, sve je bilo loše.

Želi li u četvrtfinale, morat će svladati boljeg iz ogleda Australca Christophera O‘Connella (peti nositelj turnira, ATP 68.) i Mađara Zsombora Pirosa (ATP 124.), koji je na rasporedu u utorak popodne.

- To su odlični igrači, ne želim si stvarati pritisak i želim igrati najbolje što mogu - zaključio je Dino.

No, velik posao već je odradio, a sve što mu slijedi bit će samo dodatan "šlag na tortu".

Linker
29. travanj 2024 00:50