Dino Prižmić

 GORAN SEBELIC Cropix
PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN

Dino Prižmić saznao tko ga čeka na putu do četvrtfinala u Umagu, kiša prekinula večernje mečeve

Dino je u ponedjeljak upisao prvu pobjedu na ATP razini, a sada ga čeka novi izazov
Piše: Andro PolićObjavljeno: 25. srpanj 2023. 20:50

Igrali smo već prije tri godine, on je tada imao 13-14 godina, bio je dijete... Tim je riječima Zsombor Piros najavio ogled protiv Dine Prižmića, a mađarsko-hrvatski duel odredit će putnika u četvrtfinale Plava Laguna Croatia Opena u Umagu. Nakon što je 17-godišnji Splićanin rezervirao mjesto u nastavku natjecanja, pobjedom u prvom kolu protiv Duje Ajdukovića, Mađar je, baš kao i Dino, do trijumfa stigao nad bolje rangiranim tenisačem od sebe. Za sat i 21 minutu igre nadigrao je Christophera O‘Connella, petog nositelja umaškog turnira i 68. igrača svijeta, sa 6:3, 6:4.

Bio je to njihov četvrti međusobni ogled, ali i treći na hrvatskom tlu, nakon što su prethodna dva odigrali na Challengeru u Splitu. Kao i Prižmić u ponedjeljak, Pirosu je ovo također bila prva pobjeda na ATP razini.

- Osjećaj je sjajan. U Umagu su odlični uvjeti, zadovoljan sam igrom - poručio je Mađar, koji je u ovaj tjedan zagazio kao 124. igrač svijeta.

image

Zsombor Piros

MIGUEL REIS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Meč je odigran na terenu u zaleđu stadiona, a dobar dio tribina ispunili su mađarski navijači.

- Let‘s go Zsombi, let‘s go - zapjevali su u par navrata mađarski turisti, koji su odmor u Istri spojili s tenisom.

Izuzev gostujućih navijača, na tribinama se pojavio i sam Prižmić, koji je skautirao igre potencijalnih suparnika u osmini finala. Nakon meča, Piros je o mladom hrvatskom tenisaču pričao biranim riječima.

- Dino je puno mlađi. Opasan je, mlad i motiviran. Bit će to teška bitka - poručio je 23-godišnjak.

image

Dino Prižmić

GORAN SEBELIC Cropix

Za razliku od petog nositelja, sedmi je bez većih problema stigao do osmine finala. Matteo Arnaldi svladao je kvalifikanta Jespera De Jonga i zakazao meč sa sunarodnjakom Flavijom Cobollijem, koji je s turnira ispratio Marina Čilića.

U konačnici, Piros i Arnaldi jedini su uspjeli upisati pobjedu u jučerašnjem programu. Oko 19.30 sati u Umagu je počela padati jaka kiša, praćena ništa slabijim vjetrom, a takvi su preduvjeti onemogućili nastavak programa. Fabian Marozsan morao je prekinuti meč protiv Juana Manuela Cerundola na korak do pobjede. Mađarski tenisač osvojio je prvi set, a zatim na dugu pauzu otišao s vodstvom 5:2 u drugom setu.

Aleksandr Ševčenko bio je nešto dalje od pobjede, ali i dalje je dan okončao u boljoj poziciji od suparnika. Ruski tenisač vodio je 5:3 protiv Marca Cecchinata prije proloma oblaka. Španjolski derbi između Alberta Ramosa-Viñolasa i Jaume Munara prekinut je pri vodstvu potonjeg 5:2 u prvom setu. Marc-Andrea Hüsler i Federico Coria nisu niti stigli izaći na teren, kao niti Stan Wawrinka i Filip Mišolić... q

Linker
08. svibanj 2024 01:12