Donna Vekić

 FOTO OLIMPIK/Nurphoto Via Afp
WTA BERLIN

Donna Vekić ispala od Pegule, peh za aktualnu olimpijsku pobjednicu

Još nije poznato o koliko teškoj ozljedi se radi, ali čini se da će Vondroušova ipak imati vremena za oporavak
Piše: HinaObjavljeno: 20. lipanj 2024. 18:22

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA 39.) nije uspjela izboriti plasman u četvrtfinale WTA turnira na travnatoj podlozi u Berlinu, gdje je u dvoboju osmine finala poražena sa 4:6, 5:7 od pete igračice svijeta, Amerikanke Jessice Pegule.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda 30-godišnje Amerikanke koja je svladala Osječanku i prije dvije godine u 2. kolu turnira u Wimbledonu.

Prvi set je odlučen u desetom gemu, kad je Vekić prvi put u meču izgubila servis, a time i prvu dionicu meča. Osječanka je bila na pragu preokreta kad je povela sa 4:2 u drugom setu.

No Pegula je uzvratila breakom u osmom gemu. Imala je Vekić dvije nove prilike za break u devetom gemu, ali su ostale neiskorištene. Kad je trebala odvesti drugi set u tie-break, Vekić je po treći put izgubila servis, a time i meč, nakon 89 minuta borbe.

Kako je prošle sezone u Berlinu došla do finala, Donna Vekić će pasti za desetak mjesta na novoj WTA ljestvici te biti na rubu ispadanja iz društva 50 najboljih tenisačica svijeta.

U četvrtak je loš dan u Berlinu imala i aktualna wimbledonska pobjednica, Čehinja Marketa Vondroušova. Pri vodstvu 5:3 protiv Ruskinje Ane Kalinskaje u prvom setu, Vondroušova je pala prije jednoj promjeni smjera kretanja i uhvatila se za desni bok. Pružena joj je liječnička pomoć izvan terena, nakon čega se vratila, izgubila sljedeća dva gema i odlučila predati meč.

Do početka turnira u Wimbledonu ostalo je 10 dana. Još nije poznato o koliko teškoj ozljedi se radi, ali čini se da će Vondroušova ipak imati dovoljno vremena za oporavak do turnira na kojem je prošle godine zablistala.

Linker
20. lipanj 2024 18:24