SANDER KONING Afp
ZASLUŽILE SU

Wozniacki, Kerber i Osaka dobile ‘wild card‘ za Wimbledon, poziv dobila i lokalna nada Emma Raducanu

Britanke Fran Jones, Lily Miyazaki i Heather Watson ostale su igračice koje će dobiti pozivnice za ženski turnir u Wimbledonu
Piše: HinaObjavljeno: 19. lipanj 2024. 13:04

Tri bivše prve tenisačice svijeta Njemica Angelique Kerber, Japanka Naomi Osaka i Dankinja Caroline Wozniacki dobile su ‘wild cards‘ za glavni ždrijeb Grand Slam turnira u Wimbledonu sljedećeg mjeseca, objavili su organizatori u srijedu.

Kerber, koja je nakon 18 mjeseci porodiljnog dopusta pala na 224. mjesto na svjetskoj ljestvici, osvojila je turnir 2018., dok je u finalu izgubila 2016.

Osaka (WTA-113.) i Wozniacki (WTA-119.), koje su također imale duge pauze od turneje tijekom trudnoće, zajedno su osvojile pet Grand Slam naslova.

Japanka Osaka, koja je prošli tjedan stigla do četvrtfinala na turniru Rosmalen, napredovala je do trećeg kola Wimbledona u dva navrata, dok je Wozniacki dogurala do šesnaestine finala šest puta.

Lokalna nada i bivša pobjednica US Opena Emma Raducanu, koja je prošle godine pauzirala osam mjeseci nakon operacije oba zapešća i gležnja, također je dobila pozivnicu za Grand Slam turnir na travi.

Raducanu je na 165. mjestu svjetske ljestvice.

Britanke Fran Jones, Lily Miyazaki i Heather Watson ostale su igračice koje će dobiti pozivnice za ženski turnir u Wimbledonu.

Linker
19. lipanj 2024 13:05