DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRIPREME ZA TOKIO

Vatreni i Kauboji nisu uspjeli, ali jesu - Barakude! Vaterpolo je sport u kojem smo pobijedili Španjolce

Hrvatski vaterpolisti sudjeluju na jakom turniru u Budimpešti gdje su ostvarili prvo slavlje.
Piše: Davor Burazin/SNObjavljeno: 02. srpanj 2021. 20:09

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 15:11 (4:0, 4:5, 4:3, 3:3)

BUDIMPEŠTA – Bazen Alfred Hajos. Suci: Kun i Galkin.

HRVATSKA: Bijač (12 obrana), Macan, Fatović 2, Lončar 2, Joković 2, Bukić 4, Vukičević 1, Bušlje, Miloš 1, Vrlić 1, Obradović 2, Garcia, Marcelić.

ŠPANJOLSKA: Lopez (8 obrana), Munarriz 1, Granados 3, Del Toro, Sanahuja, Larumbe 1, Famera 1, Barroso 1, Tahull 3, Perrone, Cabanas, Bustos 1, Aguirre.

PETERCI: Hrvatska 2-2, Španjolska 1-1.

PREKRŠAJI: Hrvatska 12, Španjolska 11. TRI PREKRŠAJA: Bustos (30), Famera (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 5-9, Španjolska 5-11.

Hrvatska je uvjerljivom pobjedom od 15:11 nad Španjolskom otvorila sudjelovanje na turniru Benu kup u Mađarskoj. Barakude su odigrale znatno bolje nego prije tjedana u dva pripremna ogleda s Mađarima u Šibeniku, ali kao što je izbornik Ivica Tucak naglasio, tada rezultat nije bio u prvom planu. Za Budimpeštu je najavio da će Hrvatska igrati bolje, odmornija i taktički dotjeranija.

Ovo što se moglo vidjeti protiv Španjolaca bilo je baš dobro, Hrvatska je povela s 5:0 u 9. minuti, s tim da su prva dva pogotka postignuta iz peteraca (Bukić, Joković) nakon prekršaja nad Lončarom i Vrlićem. U nastavku utakmice kod naših nije bilo propadanja, prednost je održavana između tri i pet razlike. Toliko su naši bili bolji, razigraniji i rasplivaniji. Tako smo nakon 5:0, zapisivali 7:2, 8:3, 11:6, 12:7… Na kraju je Paulo Obradović zakucao u posljednjoj sekundi za 15:11 s igračem više, a i taj igrač više nam je funkcionirao znatno bolje nego na bazenu u Crnici. Tamo smo u dvije utakmice postigli tek tri pogotka iz 19 prilika, a ovdje pet iz devet takvih prigoda. Dakle, preko 50 posto.

Luka Bukić je s četiri pogotka iz pet udaraca bio najefikasniji igrač na utakmici, ali obrana je bila na još većoj razini. Suparnici su s ravnopravnim brojem igrača u bazenu postigli tek dva gola iz 16 udaraca.

Hrvatska na ovom turniru još igra s Mađarskom i Rusijom.

Podsjetimo, ovoga tjedna su protiv izabranih vrsti Španjolske igrali i nogometaši i rukometaši. Obje vrste doživjele su poraze, ali ne i ona vaterpolska.

Linker
16. lipanj 2024 10:57