MARIO PAVLOVIĆ
POHVALE SA SVIH STRANA

Treće izdanje Sunset Sports Media Festivala nadmašilo je i najveća očekivanja

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina uručio je na Sunset Sports Media Festivalu hrvatsku putovnicu Billu Belichicku
Piše: SNObjavljeno: 10. lipanj 2024. 17:29

Nevjerojatnim uspjehom završio je Sunset Sports Media Festivala, potvrdivši svoju poziciju jednog od najvažnijih sportsko-medijskih događaja u Europi, ali i šire. Osim što su posjetitelji imali priliku poslušati najtrofejnijeg trenera američkog nogometa Billa Belichicka i legendarnog nogometaša Alessandra Del Piera, na predavanjima brojnih poznatih domaćih i internacionalnih stručnjaka i sportaša, saznali su iz prve ruke sve o novim mogućnostima, projektima i inovacijama iz svijeta sportskih medija, marketinga i biznisa. Festival je tako na jednoj od najljepših lokacija na jadranskoj obali pokazao važnost povezivanja neophodnog za napredak i daljnji razvoj svih entiteta uključenih u ove industrije te promovirao Hrvatsku kao nezaobilaznu sportsku destinaciju koja pruža izvanredno gostoprimstvo.

Inspirativna priča Alessandra Del Piera

Prvi dan festivala obilježio je ekskluzivan razgovor između legendarnog talijanskog nogometaša Alessandra Del Piera i renomiranog sportskog novinara Guillema Balaguea. Del Piero je oduševio prisutne dijeleći svoje životne priče, izazove i planove za budućnost te najavio stjecanje profesionalne trenerske licence. Njegova strast prema nogometu i nepokolebljiva posvećenost bile su inspiracija za sve prisutne, a na popisu uzvanika našli su se i nagrađivani producent i kreativni direktor CBS Sportsa Pete Radovich, proslavljeni olimpijac Ivica Kostelić, legendarni boksač Željko Mavrović, menadžer esporta u Ferrariju Rong Chen, generalni direktor medija i marketinga FIBA-e Frank Leenders, voditeljica Champions League Eva Murati, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, nogometni trener NK Istre Paolo Tramezzani, popularna srpska tenisačica Bojana Jovanović, direktor ELPA-e Boštjan Nachbar, direktorica marketinga u AC Milan Tania Moreno, izvršni potpredsjednik digitalnog odjela za CBS Sports Jeffrey Gerttula i brojna druga cijenjena imena.

image
MARIO PAVLOVIĆ

Povijesni trenutak s Billom Belichickom

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina uručio je na Sunset Sports Media Festivalu hrvatsku putovnicu Billu Belichicku, jednom od najcjenjenijih umova i najtrofejnijih trenera američkog sporta. Bill Belichick u svom razgovoru s Peteom Radovichem, ekskluzivno je posjetiteljima ispričao svoj bogati karijerni put te otkrio da je samo jednom zakasnio na trening; kada je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Kataru odigrala jednu od najvećih utakmica u svojoj povijesti i nakon penala kući poslala nogometnu velesilu Brazil. Bill Belichick ponosno je nosio hrvatska obilježja na NFL utakmicama, stoga mu je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić dodijelio posebno priznanje za doprinos u promicanju Hrvatske tijekom njegove profesionalne karijere u SAD-u. "Bill Belichick je poznat po tome što ne voli javne nastupe, ali ovdje se opustio i podijelio svoje emotivne priče, što je oduševilo publiku. Hrvatska sa svojom gostoljubivošću i predivnim krajolicima, očarala je i Billa i sve naše goste. Organizatori Festivala i sam ambijent omogućili su nam da stvorimo intimnu i srdačnu atmosferu u kojoj su se svi osjećali kao kod kuće. Ponosan sam na to što smo uspjeli dovesti ovako velika imena u Hrvatsku i pokazati im sve ljepote koje naša zemlja nudi. Sunset Sports Media Festival postao je mjesto gdje se stvara prava obiteljska atmosfera, što ga čini posebnim i nezaboravnim." izjavio je nagrađivani producent i kreativni direktor CBS Sportsa Pete Radovich.

Poučna predavanja i networking

Bogati festivalski program s nizom zanimljivih predavanja i panela donio je različite uvide i saznanja o međunarodnom upravljanju sportom kroz perspektivu svjetski priznatih akademskih stručnjaka, kako sport i politika surađuju u nadilaženju svih granica, kako velike sportske i medijske kuće kao što su NBA Entertainment, GNK Dinamo i Gazzetta dello Sport upravljaju ekosustavom digitalne produkcije u industriji koja se brzo mijenja, hoće li AI zamijeniti sportske novinare, sve o izazovima u upravljanju velikim sindikatima igrača, o tome koja je tajna uspjeha svjetski poznate hrvatske tvrtke Sofascore koja je ujedno i strateški partner Sunset Sports Media Festivala, a u Fortis Clubu je objavila novo partnerstvo s brazilskom nogometnom legendom Zicom i predstavila svoju redizajniranu nagradu Player of the Season Award.

image
MARIO PAVLOVIĆ

"Partnerstvom sa Sunset Sports Media Festivalom uspješno smo spojili dvije pozitivne priče; hrvatsku strast prema sportu i inovativnost u tehnološkom svijetu. Okupili smo najveće profesionalne sportaše i stručnjake iz područja sportskih medija, marketinga i biznisa na globalnoj razini, što je rezultiralo ostvarenjem svih naših ciljeva i podizanjem festivala na potpuno novu razinu." rekao je suosnivač i Chief Strategy Officer Sofascorea Ivan Bešlić. Uz veliku zahvalu svim sudionicima, govornicima, sportašima, medijskim stručnjacima, sponzorima i poslovnim partnerima koji su doprinijeli uspjehu Festivala, direktor Sunset Sports Media Festivala i proslavljena NBA zvijezda Damjan Rudež zaključio je: "U samo tri godine postali smo ključna platforma za povezivanje sportaša, medijskih stručnjaka i poslovnih lidera, pružajući prostor za stvaranje novih prijateljstava, razmjenu ideja i razvoj inovacija. Gosti su oduševljeni konceptom Festivala i Hrvatskom, a objave na društvenim mrežama koje su podijelili dosegnule su impozantan broj ljudi diljem svijeta, dodatno promovirajući bogatstva naše zemlje. Nakon ovogodišnjeg izdanja koje je okupilo najveća svjetska imena, cilj da postanemo najrelevantnija konferencija ovakve vrste u svijetu definitivno je realan i ostvariv."

Osim raznolikih predavanja, panela i ekskluzivnih intervjua, Sunset Sports Media Festival nije zaboravio niti na zabavni aspekt. Sunset Boat Party i Sunset Beach Party uz najljepšu obalu, dodatno su obogatili festivalsko iskustvo pružajući posjetiteljima priliku za opuštanje i neformalno druženje, a sve o Festivalu možete saznati na FB i IG profilima.

Linker
10. lipanj 2024 17:30