Branko Vujović

 PROFIMEDIA
DRAMA U MAĐARSKOJ

Ovo je malotko očekivao! Veliko iznenađenje u Debrecenu, Slovenci ispali nakon lude završnice

Paralelno s utakmicom između Hrvatske i Ukrajine igrale su se još tri utakmice u ostalim skupinama
Piše: SNObjavljeno: 17. siječanj 2022. 22:09

Najuzbudljivije je bilo u Debrecenu gdje su Slovenija i Crna Gora u izravnom dvoboju odlučivali o prolasku skupine. Slovenci su imali minimalnu prednost od početka utakmica da bi u drugom dijelu prvog poluvremena došli do +4. Crnogorci se ne predaju i u posljednjih deset minuta utakmice ulazi se s neriješenim rezultatom. Slovenci su ipak kontrolirali vodstvo sve do 3 minute prije kraja kada Crna Gora golovima Branka Vujovića dolazi do 32:30. Jure Dolenec uzvraća sa svoja dva gola za novo izjednačenje. Ipak, Crna Gora na kraju dolazi do pobjede s 33:32 i velikog slavlja. Oni su se tako priključili Danskoj koja je već osigurala prolazak u drugi krug iz skupine A. Crna Gora će biti prvi protivnik Hrvatske u nastavku natjecanja i taj susret čeka nas već ovoga četvrtka.

Više o svemu što čeka Kauboje u drugom krugu pročitajte OVDJE.

Rusija je nastavila s dobrim igrama na Europskom prvenstvu. Danas je došla do treće pobjede i to najuvjerljivije do sada - Slovačka je ostala na minus 9. Konačni rezultat je bio 36:27, a Rusija s tri pobjede odlazi u drugi krug.

Španjolska je u utakmicu protiv Bosne i Hercegovine ušla već sigurna u prolazak skupine, a ovaj ogled čak im nije bio važan ni zbog prijenosa bodova. Zbog toga nije bilo čudno da je na poluvremenu rezultat bio 14:12 za BiH, ali su Španjolci u nastavku ipak osigurali pobjedu. Konačni rezultat je bio 28:24.

Što se utakmica tiče u večernjem terminu tiče, pažnja hrvatske javnosti je bila na utakmici između Francuske i Češke u kojoj su Francuzi dominirali od početka utakmice i upisali sigurnu pobjedu. Na poluvremenu je već bilo 16:7, a do kraja utakmice Francuzi su se ipak opustili pa je konačni rezultat bio 29:25.

Najuzbudljivije je bilo u dvoboju između Švedske i Češke koji je izravno odlučio o putniku u drugi krug. Česi su držali minimalni zadatak do 41. minute utakmice kada je Švedska prvi put povela s 3 gola razlike. Češka se ne predaje i 7 minuta prije kraja utakmice opet dolazi do izjednačenja, a do kraja utakmice igra se gol za gol. Švedska bi povela, Češka izjednačila i tako je bilo do kraja utakmice i rezultata 27:27. Remi je donio slavlje Švedskoj koja je prošla dalje zbog bolje ukupne gol-razlike u skupini. Švedska je na kraju imala +8, a Češka +6.

Danska je i prije utakmice protiv Makedonije osigurala prvo mjesto u skupini, ali to nije značilo nikakvo opuštanje za konačnih 31:21. Opustila se malo Norveška u prvom poluvremenu protiv Litve koja je imala i 2 pogotka razlike. No, poluvrijeme je završilo rezultatom 16:16, a u drugom poluvremenu je Norveška pokazala svoju snagu i slavila s 35:29. Norvežani su mogli proći dalje čak i s porazom, ali ovako su sigurno uzeli kartu za drugi krug natjecanja.

Linker
18. svibanj 2024 21:53