Slavlje rukometaša Crne Gore u svlačionici nakon utakmice

 INSTAGRAM RUKOMETNI SAVEZ CRNE GORE
VELIKO IZNENAĐENJE EURA

Sljedeći protivnik Hrvatske u euforiji: ‘Samo nebo je granica!‘ Slovenska legenda najavila oproštaj?

Crna Gora je prvi protivnik Hrvatskoj u drugom krugu Europskog prvenstva.
Piše: S.N.Objavljeno: 18. siječanj 2022. 09:49

Branko Vujović i Nebojša Simić bili su junaci Crne Gore u jučerašnjoj pobjedi nad Slovenijom koja im je donijela plasman u drugi krug Europskog prvenstva u rukometu. Vujović je povezao dva gola u ključnim trenucima, a Simić je svoju momčad počastio s dva obranjena sedmerca. Sve to je bilo dovoljno za konačnih 33:32 i veliko slavlje Crne Gore.

"Nema euforije, a jeste veliki uspeh. Nema euforije, jer nebo je granica, ovi momci mogu toliko toga. Nitko ne zna što se događalo, kako smo trenirali… Momci su toliko mentalno jaki, prošli su kroz sve, prošli su kroz pakao i pokazali da možemo da budemo u vrhu europskog rukometa. Ovi momci su zlatni potencijal", rekao je nakon utakmice crnogorski izbornik Zoran Roganović, a prenosi Balkan Handball.

On je kraj utakmice dočekao sa suzama u očima, ali Crna Gora ne misli stati s ovom pobjedom. Velika očekivanja imaju i od drugog kruga u kojem prvu utakmicu igraju u četvrtak protiv Hrvatske.

"Za mene je ovo samo početak, to ću reći momcima. Idemo dalje, a bit ćemo još jači. Nedostaje nam dosta igrača, ali ova momčad je uvijek bila najjača kada je bilo teško."

S druge strane velika tuga u redovima Slovenije. Sve je u dvije rečenice najbolje sažeo kapetan Jure Dolenec čija dva gola u zadnjim minutama nisu bila dovoljna. Dolenec je kroz izjavu provukao i kako bi mu ovo mogao biti oproštaj od nacionalnog dresa.

"Doživio sam jedno od najvećih razočaranja u životu. Primili smo 15 golova iz iste akcije, potrebno mi je vrijeme da razmislim što ću dalje", prenosi Balkan Handball njegovu izjavu.

Gašper Marguč je bio nešto konkretniji:

"Teško je pronaći prave riječi, danas smo se jednostavno osramotili. U završnici utakmice jednostavno smo previše griješili, primali previše golova i promašili posljednja tri sedmerca. Sami smo krivi za poraz, nismo smjeli doći u ovakvu situaciju."

Linker
20. svibanj 2024 10:12