Luka Cindrić

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
OPET OVISIMO O FRANCUZIMA

Hoće li nas koštati primljen gol u zadnjoj sekundi? Evo kako Hrvatska može ispasti i ako dobije Ukrajinu

Da smo zabili za plus pet, Srbi bi protiv Francuza morali ostvariti gotovo nemoguće.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2022. 22:30

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Srbiju rezultatom 23:20 u susretu 2. kola Europskog prvenstva. To sada znači da su Kauboji stigli do prvih bodova na Euru u Mađarskoj. Francuska nakon slavlja protiv Ukrajine ima četiri, Srbija i Hrvatska 2, dok su Ukrajinci bez bodova.

U susretu posljednjeg kola Hrvatska će igrati protiv Ukrajine od 18 sati, dok će Francuska i Srbija igrati od 20.30 sati. Moguće je, i to vrlo moguće da će o prolaznicima u drugi krug natjecanja odlučivati trokut kojeg će sačinjavati Hrvatska, Francuska i Srbija.

To bi se dogodilo kad bi Hrvatska (očekivano) dobila Ukrajinu, a Srbija iznenadila Francusku. I tu bi pogodak kojeg su Srbi zabili za 23:20 u posljednjoj sekundi mogao odlučiti. Odnosno, sasvim sigurno će odlučivati gol-razlika. Hrvatska je tu sada na -2, Srbija trenutno na -3, a Francuska na +5.

Naime, pogodak za 23:20 jamči da će Srbija proći dalje uz bilo kakvu pobjedu protiv Francuske s minimalno 25 zabijenih pogodaka. Ako i ne zabiju 25 golova, Srbi sigurno prolaze dalje uz pobjedu od 2 ili više pogotka razlike. U takvom raspletu, Francuska i Srbija zauzele prva dva mjesta, i to tim redom.

Da Srbi nisu postigli taj zadnji gol, trebalo bi im tri razlike viška protiv Francuza, a da je Hrvatska poentirala za plus pet u svom zadnjem napadu, tada bi sve bilo drugačije.

Naime, tada bi Hrvatska ispala jedino ako bi Srbija dobila Francusku s točno pet pogodaka viška i minimalno 27 postignutih golova.

Dakle, što se Hrvatske tiče, treba pobijediti Ukrajinu i nadati se da će Francuska dobro odraditi posao protiv Srbije. Podsjetimo, Hrvatska je nedavno ispala s kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre nakon utakmice u kojoj Francuska nije pobijedila Portugal.


KALKULACIJE (Hrvatska pobjeduje Ukrajinu)

>>> Francuska pobjeđuje Srbiju: 1. Francuska, 2. Hrvatska, 3. Srbija

>>> Francuska remizira sa Srbijom: 1. Francuska, 2. Hrvatska, 3. Srbija

>>> Francuska gubi od Srbije s 8 razlike: 1. Srbija, 2. Hrvatska, 3. Francuska

>>> Francuska gubi od Srbije između 2 i 6 razlike: 1. Francuska, 2. Srbija, 3. Hrvatska

>>> Francuska gubi od Srbije s 1 ili 7 razlike: Gledat će se gol-razlika (odnosno broj postignutih golova između 3 reprezentacije)

Linker
28. svibanj 2024 13:11