Amy Sanderson/zuma Press/profimedia
U KRITIČNOM STANJU

Svijet se udružio da bi spasio život istinskoj ikoni sporta: ‘Nismo ni shvaćali što vam moja majka znači...‘

Obitelj ne može pokriti 50 tisuća dolara zdravstvenih troškova, ali fanovi mogu
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2023. 13:09

Posljednje ažurirane informacije o stanju Mary Lou Retton nisu suzbile neizvjesnost. Jedna od najboljih američkih gimnastičarki svih vremena i dalje se bori za život nakon što ju je zahvatio rijetki oblik upale pluća.

- Nije u stanju samostalno disati, već tjedan dana je na intenzivnoj njezi - obavijestila je njezina kći McKenna Lane Kelley u utorak zatraživši pomoć javnosti.

Mary Lou Retton, naime, nema zdravstveno osiguranje, a obitelj nije u stanju pokriti sve troškove, stoga je McKenna zamolila pomoć u vidu donacija. Potrebno je prikupiti oko 50 tisuća dolara, a sudeći po prvim informacijama, to će u cijeloj priči biti najmanji problem.

Svijet se udružio u nadi da će se Retton što prije oporaviti, zaprimljeno je oko 5000 tisuća donacija iz svih smjerova i već u prvih 24 sata prikupljeno je čak 275 tisuća dolara, višestruko više od potrebnog iznosa.

- Nismo ni shvaćali da postoji toliko ljudi koje vole Mary jednako kao mi. Prolazimo kroz jako teške trenutke, ali kada vidimo vašu ljubav i podršku, situacija postaje lakša. Zato vam želim zahvaliti, pokazali ste što Mary znači svijetu, a vi nama značite cijeli svijet - toplom se porukom zahvalila Shayla Kelley Schrepfer, najstarija od četiri kćeri 55-godišnje Maryje.

Inače, teški oblik upale pluća uzrokuje više od 50 tisuća smrtnih slučaja i oko milijun hospitalizacija svake godine.

Linker
14. svibanj 2024 09:20