Lewis Hamilton

 DPPI Dppi Via Afp
EKSKLUZIVNI VIDEO

Pogledajte kako je izgledao Hamiltonov bolid nakon utrke! Evo koliko je nedostajalo da izgubi titulu

"Da je samo jedan dio kompozita otišao u gumu, priča bi za njega završila‘, kaže Davorin Štetner.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 06. prosinac 2021. 07:28

Lewis Hamilton javno je prozvao Maxa Verstappena da je išao "preko granica" za vrijeme dramatične utrke u Saudijskoj Arabiji, u kojoj je došlo do laganog sudara između Britanca i Nizozemca u rijetko viđenim okolnostima. Verstappen u dva navrata nije želio propustiti vidno bržeg Hamiltona, te se služio s vozačkim trikovima koji su bili na rubu regularnosti. Za vrijeme utrke Hamilton je svojoj momčadi poručio da je "Max lud". "Sigurno je prekoračio granicu", rekao je Hamilton za Sky Sports. "U toliko sam navrata izbjegavao sudare s tim tipom i ne smeta mi uvijek biti taj koji to radi, jer živiš da se boriš."

Oslanjajući se na svoje značajno iskustvo, Hamilton je dao naslutiti da Verstappen vjeruje da se pravila ne odnose na njega.

"Natjecao sam se s puno vozača u posljednjih 28 godina i naišao sam na puno različitih likova. Nekoliko njih je na vrhu onih koji su prekoračili ograničenja. Pravila na neki način za takve ne vrijede, jer oni ne razmišljaju o pravilima. Danas sam samo pokušao govoriti na stazi."

image

Slomljeno prednje krilo na bolidu

ANTONIN VINCENT Dppi Via Afp

Hamilton je nastavio objašnjavati da ga je Verstappen "testirao" s kočnicom koju je iznenada i potpuno bespotrebno aktivirao.

"Nisam ga uspio na vrijeme zaobići i došlo je do sudara, mislio sam da sam izgubio krilo! Odjednom je usporio velikom brzinom, velikom brzinom. Nisam razumio što se događa. U tom trenutku nisam imao informaciju da me propušta, pa je bilo jako zbunjujuće."

Na koncu je Hamilton na stazi pretekao Verstappena, koji je dobio i pet sekundi kazne zbog nesportske vožnje. Predsjednik HAKS-a Davorin Štetner i član nekoliko važnih tijela u FIA-i bio je na utrci te nam je ekskluzivno poslao video materijal na kojem nam pokazuje i objašnjava u kakvom je stanju bio Hamiltonov bolid i koliko je bio blizu odustajanja, te gubitka naslova prvaka. Ovako se povijesni duel dva vozača nastavlja, a presudit će posljednja utrka koja je na rasporedu već u nedjelju u Abu Dhabiju. U nju obojica vozača ulaze bodovno poravnati, ali i sa spoznajom da je Hamilton slavio u posljednje tri utrke...

POGLEDAJTE EKSLUZIVNI VIDEO:

Linker
10. svibanj 2024 16:26