Luka Modrić i Sergio Busquets

 Gerard Franco/zuma Press/profimedia
TRAŽI SE NASLJEDNIK

Odlazi jedan od najvećih: Španjolski velikan kreće u veliku akciju, evo tko bi mogao zamijeniti ikonu kluba

Godinama je iskusni veznjak bio korektor srednjeg reda katalonskoga kluba
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. svibanj 2023. 18:53

Velika praznina ostat će u Barceloni nakon odlaska Sergija Busquetsa. Godinama je iskusni veznjak bio korektor srednjeg reda katalonskoga kluba, a nakon što je objavio da odlazi na kraju sezone, klub mu užurbano traži odgovarajuću zamjenu.

Katalonski list Sport je izvijestio kako je to jedan od najvećih prioriteta u ljetnom prijelaznom roku, s obzirom na to da je na izlaznim vratima i reprezentativac Obale Bjelokosti Franck Kessié.

Stoga su Barcini čelnici bacili oko na Ilkaya Gündogana, kapetana Manchester Cityja, te Martina Zubimendija iz Real Sociedada, čime bi trener Xavi Hernandez dobio idealan rasplet ove situacije.

Ipak, izgledi za dovođenje obojice su dosta tanki u ovom trenutku, jer Gündogan i njegovo okruženje traže (pre)veliku plaću. Sa Zubimendijem je problem još i veći. Naime, Gündogan je na kraju sezone slobodan igrač, dok Zubimendi još ima ugovor, a odštetu Barcelona ne može platiti jer joj to ne dozvoljavaju financije.

Stoga bi umjesto Zubimendija Barcelona mogla posegnuti za 26-godišnjim veznjakom marokanske reprezentacije Sofyanom Amrabatom, kojeg Xavi također jako cijeni. Ipak, i tu je problem, jer Fiorentina Marokanca neće pustiti besplatno. U ovom trenutku Viole traže čak 30 milijuna eura više nego što je Barcelona spremna platiti.

Preostale opcije su Gudio Rodriguez iz Real Betisa te Ruben Neves i Wolverhamptona. Xavi Nevesa ne doživljava kao idealno rješenje, tvrdi Sport, dok klupska uprava vjeruje da je riječ o solidnoj opciji kad je financijski aspekt u pitanju. Tu postoji i opcija s razmjenom igrača, u Englesku bi navodno u tom slučaju otišao mladi napadač Ansu Fati.

Očekuje se da će ostali ključni igrači sredine terena, a to su Frenkie De Jong, Pedri i Gavi, ostati u Barceloni i sljedeće sezone.

Linker
03. svibanj 2024 05:27