Sergej Jakirović

 DAMIR KRAJAC Cropix
‘NJEGOV IZBOR‘

Jakirović: Htjeli smo Lovrena, ali ovo je bio najveći problem. Jarni? Možda ne smije reći da navija za Dinamo

Osim na utakmicu, trener Modrih se osvrnuo i na priče o transferima, kao i na Jarnijevu izjavu
Piše: SNObjavljeno: 14. veljača 2024. 20:58

Trener Dinama Sergej Jakirović na konferenciji za medije najavio je nadolazeću utakmicu Konferencijske lige protiv Real Betisa. Osim na utakmicu, trener Modrih se osvrnuo i na medijska pitanja o potencijalnim transferima.

- Čeka nas jedna zahtjevna utakmica. Jedna odlična momčad, koja je tehnički savršena s dosta dobrom kompenzacijom igre i još boljom tranzicijom. Morat ćemo biti fokusirani u obrani i smanjit međuprostore iza leđa. Isto tako, kada mi osvojimo loptu, moramo biti maksimalno okomiti i brzi u završnici ili kada uspostavimo posjed trebamo biti hrabri. Čeka nas jedan velik izazov. Ako budemo iskoristili intenzitet i energiju, mislim da možemo ostvarit dobar rezultat – započeo je Jakirović.

Uslijedilo je pitanje o bivšem hrvatskom reprezentativcu Dejanu Lovrenu, za kojeg je Jakirović potvrdio da neće doći na Maksimir.

- Za neke stvari nismo mi krivi. Što se tiče Dejana Lovrena, mi smo imali najbolju volju. Međutim, najveći problem je njegov raskid ugovora s Lyonom. Nije se dogovorio. Neki igrači su nam preskupi, a ove koje smo doveli su nam financijski isplativi. Naravno da bih ja kao trener volio još više kvalitetnih igrača koji bi pojačali momčad, ali jednostavno je tržište jako poskupilo, pogotovo u zimskom prijelaznom roku – rekao je Jakirović.

I Jakirović je, doduše ne žestoko kao Bruno Petković, komentirao izjavu Roberta Jarnija da će u sutrašnjoj utakmici navijati za Betis.

- Robi je igrao ovdje, očito je srastao s klubom. Pošto je igrao za Hajduk možda ne smije reći da navija za Dinamo, ali ja uvijek navijam za hrvatske momčadi. To su naše momčadi, nebitno kako se zovu. Ali to je njegov izbor, nema tu nikakve ljutnje - rekao je Jakirović.

Linker
30. travanj 2024 22:27