GONGORA Nurphoto Via Afp
NAKON 15 GODINA

Gotovo je! Legenda napušta Barcelonu, objavljen i oproštajni video: Je li ovo glavni razlog rastanka?

Često se našao na meti kritika u trenucima dok klupski rezultati nisu bili na željenoj razini
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2023. 11:27

Kapetan Barcelone Sergio Busquets napušta Camp Nou nakon 15 godina. Vijest je i službeno potvrdio katalonski velikan koji je na društvenim mrežama objavio oproštajni video.

Busquets je ponikao u omladinskom pogonu Barcelone i u prvu se momčad probio 2008. godine. Danas su mu 34 godine i ugovor mu istječe koncem lipnja. Xavi Hernandez želio je da Busquets ostane i u klubu i ponuđen mu je novi ugovor, ali pod osjetno lošijim financijskim uvjetima. Upravo to je jedan od razloga zašto nije želio ostati, iako ne i glavni. Također je želio napustiti klub u trenucima dok je važan kotačić u igri, a ne samo jedan u nizu igrača.

Tijekom godina Busquets se često našao na meti kritika u trenucima dok klupski rezultati nisu bili na željenoj razini, a s druge strane njegov učinak ne bi se hvalio u trenucima kada bi Katalonci pobjeđivali, tvrdi Relevo. Zato ga i smatraju jednim od najpodcjenjenijih igrača Barcelone.

Odlazak iz Barcelone za Busquetsa ne znači i kraj karijere. Interes su već pokazali klubovi iz MLS lige, kao i saudijski Al-Hilal koji u svoje redove želi dovesti Lionela Messija. Nema sumnje kako Saudijci i Amerikanci neće štedjeti na trostrukom osvajaču Lige prvaka koji će se od Barcelone oprostiti devetim naslovom španjolskog prvaka.

Linker
09. svibanj 2024 03:32