GABRIEL BOUYS Afp
TRAŽI SE NOVA DEVETKA

Emotivan oproštaj Girouda od Milana, ali na San Siru imaju plan: Sprema se veliki transfer zvijezde iz susjedstva?

Francuski napadač nakon tri sezone odlazi iz Milana i to u MLS, a Rossoneri traže njegovog nasljednika
Piše: SNObjavljeno: 14. svibanj 2024. 08:55

- Moja priča s Milanom završava, ali Milan zauvijek ostaje u mom srcu.

Tim se emotivnim riječima Olivier Giroud oprostio od navijača Rossonera. On je u Milan došao u ljeto 2021. i u 130 utakmice postigao 48 golova uz 20 asistencija. Na kraju ove sezone 37-godišnjem Francuzu istječe ugovor, a on je odlučio da karijeru nastavi u MLS ligi. O tome se već špekuliralo, ali Giroud je to sada i definitivno potvrdio.

- Jako sam ponosan na sve što sam napravio u Milanu u ove tri godine, ali mislim da je pravo vrijeme da se oprostim od kluba. Emotivan sam jer se približavaju moje dvije posljednje utakmice u Milanu - rekao je Giroud.

Odlaskom Girouda Milan će ostati bez ‘devetke‘ pa je logično da su u klubu već počeli s traženjem zamjene za njega. Tutto Mercato Web donosi kako je prvi favorit menadžmenta talijanskog kluba Joshua Zirkzee, nizozemski napadač koji igra u Bologni. On je ove sezone postigao 11 pogodaka u Serie A, a svojim dobrim igrama zaintrigirao je brojne druge velikane, a navodno je u prvom planu za njegovo dovođenje Arsenal. Cijena mu je 60 milijuna eura.

Milan tako gleda i u drugim smjerovima po pitanju napadača pa bi u njihove redove mogao doći Benjamin Šeško. Slovenski napadač je za Leipzig postigao 17 golova u svim natjecanjima ove godine, a izlazna klauzula iz njemačkog kluba mu iznosi 65 milijuna eura. Ako bi Šeško otišao u Milan, to bi bilo samo godinu dana nakon dolaska iz Salzburga. Leipzig je njegovo dovođenje platio 24 milijuna eura.

Linker
24. lipanj 2024 04:21