Xavi Simons

 JOHN MACDOUGALL Afp
TRANSFER NA POMOLU

Vruća roba na tržištu: Bayern želi dovesti fantastičnog 21-godišnjaka od 80 milijuna eura

U prošloj sezoni postigao je 10 pogodaka i 15 puta asistirao u 44 nastupa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. lipanj 2024. 06:03

Polako se budi nogometno tržište, sve je više informacija o konkretnim pregovorima, a jedna takva dolazi nam iz Njemačke.

Tamošnji nogometni insajder, novinar Florian Plettenberg, na svom X profilu objavio je kako je doprvak Bayern krenuo po Xavija Simonsa.

Riječ je o želji sportskog direktora Maxa Eberla koja bi pojačala konkurenciju na ofenzivnim pozicijama.

Simons je 21-godišnji ofenzivni vezni i nizozemski reprezentativac koji može igrati i na krilnim pozicijama, iznimno je talentiran, a njegova je vrijednost na Transfermarktu procijenjena na 80 milijuna eura.

Školovao se u Barceloni i Paris Saint-Germainu, potom je 2022. bez odštete prešao u PSV, ali su ga Parižani već nakon godinu dana vratili za četiri milijuna eura i odmah poslali na posudbu u RB Leipzig.

U prošloj sezoni postigao je 10 pogodaka i 15 puta asistirao u 44 nastupa u svim natjecanjima i potvrdio da je ‘vruća roba‘.

Plettenberg tvrdi da se vode razgovori o posudbi s obveznim otkupom ugovora, cijeli posao mogao bi biti vrijedan između 60 i 70 milijuna eura, možda i više.

Bavarci su optimisti, ali i RB Leipzig se još nada. Međutim, riječ je o prilično kompliciranom poslu u kojem je i PSV jedna od zainteresiranih strana...

Linker
28. rujan 2024 18:57