FABRIZIO CORRADETTI/IPA SPORT/IP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NEZABORAVNI DEBI

Tudor oduševio Talijane: Napravio je pravi šok, donosio hrabre odluke i pokazao svoj stil‘

Hrvatski trener je s Lazijom pobijedio Juventus protiv kojeg opet igra za dva dana
Piše: SNObjavljeno: 31. ožujak 2024. 12:51

Igor Tudor vjerojatno nije mogao zamisliti bolji debi na klupi Lazija. Rimski je klub u utakmici 30. kola Serie A na svojem terenu s 1:0 pobijedio ‘Staru damu‘ te ostao na četiri boda zaostatka za Atalantom i šestim mjestom koje vodi u europske kvalifikacije.

Talijanski mediji su Tudoru aklamativno dali dobre ocjene, a najveće oduševljenje izrazili su u Corriere dello Sport koji su ga ocijenili s ‘osmicom‘.

‘Zagrljaj na kraju utakmice je bio divan za Tudora - svi su bili oko njega, a on je sve ljubio. Radio je odlične zamjene i pokazao svoj stil s dvije linije obrane. Bio je to nezaboravni debi na klupi Lazija u kojem je dobio prvu rundu protiv Allegrija‘, piše u opisu te ocjene.

Samo nešto slabiju ocjenu, 7,5, Tudor je dobio od Tuttosporta.

‘Ne samo da je momčad odmah počela raditi što je on tražio od njih, nego su to radili dobro. Napadali su kada je to trebalo, vertikalno i jako inteligentno. Napravio je pravi šok s izmjenama i nije mogao sanjati bolji debi‘, napisao je Tuttosport.

Riječi hvale za Tudora imala je i La Gazzetta dello Sport.

‘Tudorova prva utakmica je bila jako dobra. Lazio se transformirao, izgledao jako motivirano i s puno energije te tražio pobjedu do 93. minute kad ju je našao. Donosio je hrabre odluke kojima je predstavio i novi, jako ofenzivni sistem. Ovo sve može izgledati samo bolje‘, satra La Gazzetta koja je Tudoru dala ocjenu 7.

Hrvatskog trenera već u utorak čeka novi okršaj s Juventusom, ovaj put u sklopu prve utakmice polufinala Kupa Italije. Nakon toga mu slijedi novi izazov - gradski derbi protiv Rome koji se igra u subotu, 6. travnja.

Linker
18. svibanj 2024 00:55