JUSTIN TALLIS Afp
NIJE GA ŠTEDIO

‘Kada je Conte otišao, igrači su napokon počeli disati i smijati se. Osjećali smo se preporođeno‘

‘Sjećam se kada je jednom prigovorio Buffonu zbog slavlja u svlačionici jer je i dalje želio rekord‘
Piše: SNObjavljeno: 19. travanj 2023. 12:32

Antonio Conte uspješan je i trofejni trener, ali njegov način vođenja momčadi uzima svoj danak. Potvrdio je to i Sebastian Giovinco, bivši igrač Juventusa koji je igrao pod Conteom u redovima ‘Stare dame‘.

Conte je kao trener vodio Juventus do naslova u Serie A tri uzastopne sezone između 2012. i 2014. godine, da bi onda preuzeo kormilo talijanske reprezentacije. Conteov odlazak popraćen je tada s oduševljenjem, kaže Giovinco.

"Stalno nas je pritiskao, nije bilo opuštanja. Sjećam se kada je jednom prigovorio Buffonu zbog slavlja u svlačionici jer je i dalje želio postaviti rekord i osvojiti 100 bodova u Serie A. Kada je otišao, igrači su napokon počeli disati i smijati se ponovo. Osjećali smo se preporođeno jer smo godinama bili iscijeđeni", rekao je Giovinco za Cronache di Spogliatoio.

Conte je poznat po intenzivnim trening tehnikama i konstantnom pritisku na igrače, kao i klupske čelnike. Trenutno je bez posla nakon smjene u Tottenhamu, a medijski ga se povezuje s nekolicinom opcija kao što je povratak u Juventus, te preuzimanje klupe Intera i Rome.

Linker
28. travanj 2024 01:50