MARCO BERTORELLO Afp
ČEKA SE POTVRDA

Juventus dobio veliku bitku, talijanskom divu se vraćaju oduzeti bodovi, čeka ga značajan skok na ljestvici?

Čini se da će nakon današnjeg trosatnog saslušanja žalba ‘Bianconera‘ biti usvojena
Piše: SNObjavljeno: 19. travanj 2023. 20:04

Prema svemu sudeći Talijanski nogometni savez vratit će Juventusu 15 bodova koji su im ranije ove sezone oduzeti.

Ranije ove sezone Juventusu su oduzeti bodovi zbog raznih financijskih malverzacija, ali ‘Bianconeri‘ su se žalili na ovakvu odluku. Slučaj je završio na Žalbenom sudu pri Talijanskom olimpijskom odboru (CONI) koji treba donijeti presudu hoće li donesena odluka biti potvrđena.

image

Massimiliano Allegri

MARCO BERTORELLO Afp

Kako navode talijanski mediji, čini se da će nakon današnjeg trosatnog saslušanja žalba biti usvojena. To bi značilo da će Juventusu biti vraćeni bodovi dok se pravna bitka nastavlja, te samim time skočiti sa sedmog na treće mjesto na ljestvici odmah iza Napolija i Lazija. Juventus će na ljestvici u slučaju vraćanja bodova preskočiti Atalantu, Inter, Milan i Romu, te će imati svega 2 boda manje od drugoplasiranog Lazija, a 16 manje od lidera Napolija 8 kola prije kraja sezone.

Službena odluka mogla bi biti donesena već sutra, iako se provlači kako ne bi bilo iznenađujuče da se donošenje i objava protegne do kraja tjedna.

Podsjećamo, Juventus je prvotno kažnjen nakon što je u akciji ‘Prizma‘ otkriveno kako je bilo financijskih malverzacija i tajnih plaćanja igrača tijekom pandemije koronavirusa.

Linker
11. svibanj 2024 20:42