AFP
NAKON POGOTKA - OLAKŠANJE

Ante Rebić se vraća nakon oštre poruke kritičarima i ozljede! Stigle važne vijesti za Vatrenog

Kritika ga ne miluje ove sezone, a osim lakta, stopala i koljena, imao je i koronu...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. ožujak 2021. 10:47

Trebao je Milanu prolaz protiv Crvene zvezde u Europskoj ligi, ali još važnije bilo je prvenstveno gostovanje kod Rome. Rossoneri su nedavno izgubili na gostovanju kod Spezije, ali i gradski derbi s Interom koji je time pobjegao na četiri boda prednosti u utrci za naslov talijanskog prvaka.

Stoga bi novi posrtaj u novom derbiju predstavljao kiks koji bi dodatno pokvario raspoloženje u klubu i oko njega. Nije zato bilo čudno ni neobično vidjeti veliku radost Milanovih čelnika u loži Olimpica nakon slavlja protiv Vučice. A jedan od najzaslužnijih za osvajanje punog plijena u glavnom talijanskom gradu bio je hrvatski reprezentativni napadač Ante Rebić.

Energija i moć

Utakmicu je započeo na lijevom krilu, a pogodak za konačnih 2:1 postigao je u 58. minuti nakon asistencije Saelemaekersa. Prihvatio je Rebić loptu na rubu kaznenog prostora i odmjerenim udarcem matirao vratara Lopeza. Pogodak je žestoko proslavio, izbacivši iz sebe negativne emocije koje su se vjerojatno dugo skupljale. Naime, njegovo ‘sočno’ psovanje na hrvatskom navodno je bilo upućeno kritičarima, a njih ove sezone nije nedostajalo.

Rebić je u aktualnom prvenstvu skupio 16 nastupa, uz pet pogodaka i šest asistencija. Nije to možda u skladu s (velikim) očekivanjima talijanskih medija i navijača, no treba naglasiti da ofenzivac Vatrenih nije imao ni kontinuitet. Mučili su ga problemi s laktom, stopalom i koljenom, a osim toga napao ga je i Covid. A kad igrač nije u punom treningu, teško može i na terenu pružiti maksimum.

Bilo kako bilo, Rebićeva energija i nogometna moć svakako su potrebni Milanu koji još nije odustao od utrke za naslov. U Rimu je zabio u pravi trenutak, no nažalost ubrzo nakon važnog pogotka morao je napustiti teren zbog nove ozljede. Prema informacijama koje su se jučer pojavile na Apeninima, nije riječ ni o čemu ozbiljnijem. Rebić je jučer obavio terapije, a već u srijedu trebao bi biti na raspolaganju treneru Stefanu Pioliju za prvenstveni ogled s Udineseom na San Siru. To je važna vijest s obzirom na ozljedu prvog napadača Ibrahimovića.

Priznanje Anti Rebiću odao je i vodeći talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport. Autor članka ističe kako je za Milan najbolja vijest iz Rima vezana uz Rebića.

“Ante se napokon oslobodio i pokazao sve svoje kvalitete. Da razjasnimo; gledamo li samo brojke, Hrvat se već vratio prije dva mjeseca. Zabio je pet golova u posljednjih sedam prvenstvenih utakmica u kojima je igrao. Odnosno četiri u posljednje četiri, koliko i u prijašnjih 21”, piše Gazzetta i hvali Rebićevu eksplozivnost, izdržljivost i efikasnost.

Utišati kritičare

“Milan je jako napadao po njegovoj strani, a sad se nada da ga problemi s mišićem neće predugo udaljiti od terena, jer je Ante klasični igrač kojem je potreban kontinuitet. A njega sve do sad zbog ozljeda i bolesti nije imao”, dodaje autor.

Prokomentiran je i način na koji je Rebić proslavio važan gol.

“Protiv koga, protiv čega, on očito dobro zna. Savjet uvijek ostaje isti: igrači mogu najbolje utišati kritičare tako da puste da samo teren govori”, zaključuje Gazzetta priču o Rebiću.

Ibrahimović propušta četiri važne utakmice

Nije se samo Rebić ozlijedio u Rimu. Stradao je i mišić aduktora lijeve noge prvog napadača Rossonera Zlatana Ibrahimovića, no on će nešto dulje izbivati s travnjaka. Očekuje se da će Šveđanin mirovati 10 dana i propustiti nekoliko važnih nastupa. Zasigurno neće igrati protiv Udinesea, Verone i Napolija u prvenstvu, te protiv Manchester Uniteda u prvoj utakmici osmine finala Europske lige. I Hakan Calhanoglu ima problema s mišićem, propustit će Udinese, no trebao bi se vratiti u konkurenciju za ogled s Veronom.

Linker
11. svibanj 2024 18:28