Benjamin Šeško

 DANIEL ROLAND Afp
SKUPI SLOVENAC

Talijanski velikan želi dovesti Šeška, ali cijena više nije 50 milijuna eura. Evo koliko je ‘poskupio‘

Šeško je od dolaska u RB Leipzig prošlog ljeta upisao 16 pogodaka i dvije asistencije u 40 nastupa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. svibanj 2024. 22:55

Talijanski velikan Milan traži zamjenu za iskusnog napadača Oliviera Girouda koji na kraju sezone napušta Italiju i odlazi u Los Angeles FC kako bi se okušao u MLS-u.

Jedna od glavnih meta Rossonera je mladi napadač RB Leipziga Benjamin Šeško za kojeg se smatralo da će biti dostupan za 50 milijuna eura.

To je doista i bila cijena njegove otkupne klauzule u siječnju ove godine, ali je u međuvremenu narasla.

Naime, s obzirom na pomalo neobičan ugovor kojeg slovenski reprezentativni napadač ima s bundesligaškim klubom, iznos otkupne klauzule povezan je s njegovim učinkom na terenu.

Njemački Sky Sports izvijestio je kako je klauzula u međuvremenu porasla na 65 milijuna eura, a to bi za Milan moglo predstavljati prevelik iznos.

No, to nije sve, jer bi s novim golovima i asistencijama cijena darovitog strijelca mogla narasti i na 70 ili 75 milijuna eura do kraja sezone.

Šeško je od dolaska u RB Leipzig prošlog ljeta upisao 16 pogodaka i dvije asistencije u 40 nastupa u svim natjecanjima, a s bundesligašem ga veže ugovor do lipnja 2028. godine.

Krajem mjeseca mladi Slovenac proslavit će 21. rođendan, a Milan dakako nije jedini zainteresiran za njegove usluge. Spominju se u tom kontekstu i neki engleski premierligaši među kojima je i Arsenal...

Linker
06. svibanj 2024 22:56