Stojković i Dalić

 Screenshot: Kurir
ŠKAKLJIVA PITANJA

Srbi oduševljeni Dalićevom izjavom! Pogledajte zanimljiv susret izbornika Hrvatske i Srbije uoči ždrijeba

Srdačan pozdrav između Zlatka Dalića i Dragana ‘Piksija‘ Stojkovića dogodio se u hotelu u Dohi
Piše: SNObjavljeno: 31. ožujak 2022. 11:01

Zabilježile su ga kamere u hotelu Kempinski po dolasku srpske nogometne reprezentacije u Dohu.

Izbornik Srbije zagrlio je kolegu na klupi Vatrenih i postavio mu direktno pitanje: "Reci, jel bi volio Srbiju kao protivnika u skupini na SP-u?"

"Ne bih naravno. Ne zato što ne volim Srbiju, već zato što imate odličnu momčad. Srbija je opasna reprezentacija", rekao je Dalić.

Susret Dalića i Stojkovića pogledajte OVDJE.

"Dobro, a koga bi volio iz prvog bubnja?", nastavio je Stojković s pitanjima, prenosi Kurir.

"Najbolje bi bilo Katar. Samo da ne bude neka europska selekcija...Bitno mi je samo da izbjegnemo Francusku. Oni nam rade velike probleme i bolje da ih preskočimo ovoga puta. Imena drugih rivala nisu toliko važna. Računica je jasna, ako želimo proći skupinu, morat ćemo pobijediti u dvije utakmice", objasnio je Dalić.

Dalić je imao puno komplimenata na račun srpske reprezentacije, što je oduševilo medije u susjedstvu.

"Ne vjerujem da će bilo koja velika reprezentacija biti sretna ukoliko izvuče Srbiju u grupi. Slična je situacija kao s Hrvatskom, imate puno kvalitetnih igrača koji igraju u dobrim klubovima. Piksi je to lijepo posložio i sada definitivno delujete kao momčad. Pobijediti Portugal na gostujućem terenu golom u 90. minuti, svojstveno je samo ozbiljnim reprezentacijama. Rekao sam i pred onu utakmicu u play-offu za Europsko prvenstvo da bih više volio Škotsku za protivnika. Čisto iz nogometnih razloga, ništa drugo. Lakše mi je sa Škotima, nego sa Srbima", dodao je izbornik svjetskih doprvaka.

Dalić i Stojković su sjedili u društvu još jednog hrvatskog stručnjaka Branka Ivankovića, a sipao je i komplimente na račun Stojkovića.

"Piksi je bio legenda, jedan od najboljih jugoslovenskih nogometaša. Ne možemo se usporediti, ja nisam bio ni blizu njegovog talenta i njegove karijere. Više sam bio radilica na terenu, prosječan klupski igrač. Nikada nisam igrao za reprezentaciju i to mi je falilo u momentu kada sam postavljen za selektora. Zato sam i odlučio da se okružim momcima kao što su Olić, Ćorluka i Mandžukić. Odnosno, igračima koji su imali fantastične karijere i koji mi mogu puno pomoći", objasnio je Dalić.

Za kraj je Dalića dočekalo još jedno škakljivo pitanje, tko je bio bolji, Prosinečki ili Stojković?

"Robi je više bio igrač poteza. Onako, za dušu navijača. A Piksi je bio nekako konkretniji", rekao je Dalić.

Linker
13. svibanj 2024 23:20