Robert Prosinečki je gostovao na RTL-u

 JOSIP MOLER/CROPIX Cropix
INTERVJU ZA RTL

Veliki Žuti: Oršić je najbolji u HNL-u, a Hrvatska možda neće biti prvak svijeta, ali...

Robert Prosinečki je pričao i o HNL-u i Olimpiji, a prognozirao je i kolike šanse ima Srbija
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. travanj 2022. 11:41

Robert Prosinečki je nakon godinu i pol dana bez angažmana preuzeo slovensku Olimpiju. Debitirao je pobjedom, a sada mu slijedi najveći derbi slovenskog nogometa, onaj protiv Maribora. Prosinečki se za RTL osvrnuo na novi posao, a progovorio je i o šansama Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

Prosinečki je najavio kako u Maribor ide po pobjedu kojim bi se zakuhala borba za naslov prvaka, a dotaknuo se i HNL-a. Iako još nije spreman na povratak u Hrvatsku, ističe kako je domaći nogomet porastao i dobio na atraktivnostima. Najveće šanse za naslov prvaka daje Dinamu u kojem igra i najbolji igrač lige.

"Ako ćemo govoriti o nekom kontinuitetu onda je to Mislav Oršić koji je motor Dinama. Smatram da je on najbolji igrač HNL-a.

Svjetsko prvenstvo u Kataru je na rasporedu krajem godine, a Hrvati imaju velika očekivanja. Koliko mogu Vatreni u Kataru?

"Možemo dosta toga. Ja uvijek govorim da je najbitnije proći skupinu, a onda možemo puno toga. Za ovu formaciju 3-5-2 nam treba vrijeme. Bilo je tu dobrih stvari, ali i onih koje treba još uigrati. Nismo mi to dugo igrali i nije to baš da se može preko noći. Meni je drago da je Lovro Majer u kombinaciji. Igra odlično u Rennesu, koji je 2. u francuskoj. Igra namješta, daje golove. Slično je i s Jakićem. Mi uvijek nađemo te igrače i opet imamo dobru reprezentaciju. Možda ne da budeš prvak svijeta, da budemo realni, ali da budemo nezgodni svima svakako', rekao je Prosinečki koji je prognozirao i srpske šanse na Mundijalu:

"Srbija ima dobru reprezentaciju, ali im je uvijek nešto falilo. Mislim da su to nešto s Piksijem dobili, dobili su samopouzdanje, drugačiji gard. Piksi je pobjednik, voli pobjeđivati kako je volio kao igrač tako voli i kao trener. Mislim da će i oni proći grupu", zaključio je Prosinečki.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 14:19