LISELOTTE SABROE Afp
IMPRESIVNE BROJKE

Brozović u jednoj kategoriji predvodi sve igrače u Ligi nacija, Kovačić je nakon ulaska s klupe bio - stopostotan

I brojke će nam kazati što su to Modrić i Kovačić donijeli svojim ulaskom
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 12. lipanj 2022. 15:11

Marcelo Brozović je u tri lipanjske utakmice Lige nacija imao 269 točnih dodavanja svojim suigračima, najviše od svih nogometaša koji su do subote nastupili u ovom UEFA-inom natjecanju.

No mučio se i Brozović u prvom poluvremenu s Dancima, nije mu bilo lako bez pomoći dvojice suigrača iz sredine terena s kojima čini jedan od najjačih veznih redova svijeta. No onda je i izbornik Zlatko Dalić shvatio da šale više nema te u poluvremenu ubacio Luku Modrića i Matea Kovačića pa je Hrvatska zagospodarila travnjakom i na kraju došla do pobjedonosnog gola, koji je zabio još jedan veznjak Mario Pašalić.

image
ANTE CIZMIC Cropix

I brojke će nam kazati što su to Modrić i Kovačić donijeli svojim ulaskom. U 45 minuta koliko je bio na travnjaku, Modrić je imao 62 dodira s loptom i ostvario 47 od 53 točnih dodavanja, što je 89 posto točnosti. Kovačić je, pak, 44 puta bio u kontaktu s loptom i upisao savršen učinak - 34 puta dodao je loptu i 34 puta bio je u tome uspješan!

Za usporedbu, dvojac koji su zamijenili na travnjaku zajedno su imali 38 dodira s loptom i tek 22 točna od ukupno 28 dodavanja (Luka Ivanušec 15 dodira, 6 od 8 dodavanja, Kristijan Jakić 23 dodira, 16 od 20 dodavanja). Brozović je utakmicu okončao s 85 dodira i 66 točnih od 71 dodavanja, što je uspješnost od 93 %.

Linker
04. svibanj 2024 11:50