OSCAR DEL POZO Afp
DRUGAČIJI POREDAK

Ovako izgleda ‘ljestvica pravde‘ u Španjolskoj: Real Madrid nije čak niti drugi, a evo tko drži sami vrh

Ipak, realnost sugerira nešto drugo. Na pravoj, službenoj ljestvici Real ima 61 bod i vodeća je momčad
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. veljača 2024. 07:45

Muči se Barcelona ove sezone, a na njenom kraju morat će pronaći i novog trenera jer je aktualni, Xavi Hernandez, najavio odlazak.

Novo razočaranje priredili su njegovi igrači svojim navijačima u nedjelju, odigravši kod kuće samo 3:3 s Granadom, momčadi koja se grčevito bori za opstanak u društvu najboljih španjolskih klubova.

Portal fotmob.com dodao je soli na ranu Barcinih fanova objavivši ljestvicu na kojoj se Barcelona nalazi na prvome mjestu La Lige.

Dakako, nije riječ o službenom poretku nakon 24 odigrana kola, već o xG ljestvici, koju ironično nazivaju i ‘ljestvicom pravde‘.

xG je skraćenica za očekivane golove, dok xPts (očekivani bodovi) prikazuje broj bodova momčadi koje se očekivalo u utakmici, bazirano na kvaliteti prilika koje se mjere očekivanim golovima...

Na toj provizornoj ljestvici Barcelona je prva s 51 očekivanim bodom, dok je Real Madrid na drugome mjestu s 48 očekivanih bodova.

Ipak, realnost sugerira nešto drugo. Na pravoj, službenoj ljestvici Real ima 61 bod i vodeća je momčad La Lige, druga je Girona s 56 bodova, a tek treća Barcelona, s 10 bodova manje od Ancelottijeve družine...

image
JOSEP LAGO Afp

Linker
12. svibanj 2024 15:12