As se raspisao o Roku Baturini, a bavi se i njegovim bratom Martinom

 ATTILA KISBENEDEK/Afp
HRVATSKA NOGOMETNA LOZA

‘Najavljivan je kao ‘novi Modrić‘, žele ga veliki klubovi, ali sada nije ništa više od - malog brata‘

Iz omladinskog pogona Hajduka 2017. stigao je u Dinamu, a u Španjolsku je stigao u siječnju
Piše: SNObjavljeno: 01. svibanj 2023. 22:46

Tri posljednja nastupa, tri pogotka. Roko Baturina nastavlja dobru formu u dresu Racinga iz Santandera. O 22-godišnjem hrvatskom napadaču raspisao se španjolski AS, uz naslov "Roko i njegove golčine", a autor Roberto González imao je samo riječi hvale za bivšeg igrača Dinama. Tekst je, zanimljivo, počeo pišući o "desetki" Dinama, Martinu Baturini (20).

"Ofenzivni veznjak Dinama najavljivan je kao ‘novi Modrić‘, a nekoliko ozbiljnih klubova spremno je potrošiti novac na njega, počevši od Arsenala. Bit će da je to istina. Ne bunim se. Ali sada, eto, Martin ovdje nije ništa više nego mali brat Roka Baturine", stoji u tekstu.

image

Martin Baturina drži "rogove" sucu Belu

Vladimir Dugandžić/Cropix

Ujedno, u ta tri posljednja dvoboja na kojima je zabijao, Racing je upisao sve tri pobjede, a na dvije od te tri utakmice bio je i jedini strijelac na susretu. Inače, Baturina je zasad zabio četiri pogotka, uz dvije asistencije, u tekućoj sezoni drugog razreda španjolskog nogometa, ali tri je postigao u posljednja tri tjedna, dok je u klub stigao zadnjeg dana siječnja. Racing je trenutačno 15. momčad druge španjolske lige.

Roko je 2017. iz omladinskog pogona Hajduka stigao u Dinamo, a nakon toga igrao je u slovenskom Bravu, Ferencváros, Lechu iz Poznanja i Mariboru. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 400 tisuća eura.

Linker
29. travanj 2024 23:17