Florentino Perez

 FRANCK FIFE Afp
LOVA DO KROVA

Florentino Perez je genijalac. Real zaradio ogroman iznos koji nema veze s nogometom

Predsjednik Reala je sklopio ugovor oko organizacije koncerata na Santiago Bernabeuu
Piše: SNObjavljeno: 31. svibanj 2024. 16:43

Real Madrid je tvornica novca, to je svima jasno, a veliki prihod ‘Kraljevski klub‘ generira čak i kada se ne igraju nogometne utakmice. Najbolji primjer za to su dva koncerta koja na Santiago Bernabeu održava ultrapopularna pjevačica Taylor Swift.

Mlada Amerikanka je na europskoj turneji za koju su ulaznice planule po velikim cijenama, od 70 do 600-700 eura, a nastupa na najvećim stadionima. Tako je u Madridu nastupila u srijedu, a nastupit će i večeras. Gledat će je tisuće ljudi, a Florentino Perez zbog svega samo trlja ruke.

Naime, prilikom izgradnje novog Santiago Bernabeua Real je sklopio ugovor s tvrtkama Sixth Street i Legends Hospitality, organizatorima različitih koncerata i sličnih priredbi, po kojem Real dobiva 70% prihoda od tih događaja. S obzirom na to da španjolski novinari barataju s iznosom od 13 milijuna eura za ova dva koncerta, jasno je da će Real dobiti 9,1 milijun eura za iznajmljivanje stadiona na par dana. Kada se ovom iznosu pridoda 360 milijuna eura koliko su Sixth Street i Legends Hospitality dali za potpisivanje ugovora, jasno je da je Perez napravio odličan posao po ovom pitanju.

Dok se nogometaši pripremaju za finale Lige prvaka, Real zarađuje na koncertima i to ne puno manji iznos nego u nogometu. Novi europski prvak će dobiti inicijalnih 20 milijuna eura, a Real je sada dobio 9,1. Nije loše...

Linker
31. svibanj 2024 16:44