Hoće li Ancelotti i Modrić slaviti i u subotu?

 DAISUKE NAKASHIMA/AFLO/PROFIMEDIA Daisuke Nakashima/aflo/profimedia
VELIKI INTERVJU

Ancelotti otkrio Modrićev najveći problem u Realu: ‘O tome smo pričali još dok je Casemiro bio ovdje‘

Talijanski trener pričao je o mnogim stvarima iz Realove svlačionice uoči finala Lige prvaka protiv Borussije
Piše: SNObjavljeno: 31. svibanj 2024. 09:23

Carlo Ancelotti ide po svoj peti trenerski naslov prvaka Europe. Dva ima s Milanom (2003. i 2007.) i za sada dva s Realom (2014. i 2022.), a kada mu pribrojimo i one igračke s Rossonerima (1989. i 1990.), dolazimo do brojke od šest trofeja na njegovom kontu.

Uoči subotnjeg finala protiv Borussije Dortmund talijanski je trener dao veliki intervju španjolskom Asu iz kojeg izdvajamo stvari koje je Ancelotti rekao o Luki Modriću:

- Luka ima pravo odlučiti što želi. Imao je fantastičnu sezonu iako je imao problem s prihvaćanjem da će igrati manje nego ranije. To nije tema o kojoj smo pričali samo ove godine, to je tema o kojoj smo pričali još dok je Casemiro bio ovdje. Nakon finala u Parizu i prije početka sljedeće sezone pričao sam s njima trojicom i rekao im da trebaju malo manje igrati. Rekao sam mlađim igračima da moraju biti strpljivi, da veterani i dalje doprinose - rekao je Ancelotti i nastavio:

- Na početku je Luki bilo teško prihvatiti da će igrati manje, ali malo po malo je prihvatio. Na početku sezone je dosta patio, ali sam i njemu i Kroosu rekao da će biti lakše kada počne i Liga prvaka, da će tada svi imati dosta prilika.

Dotaknuo se talijanski trener i prekida karijere Tonija Kroosa kojem će susret protiv Borussije biti posljednji u klupskoj karijeri.

- Vidjet ćemo što će se dogoditi u budućnosti, nikad ne znaš. Možda je mislio da želi završiti na vrhuncu. I ja bih volio završiti na vrhuncu. Završiti, podići čašu i reći zbogom. To je vrlo teško učiniti. On nije razmišljao o tome, mislio je da je pravi trenutak. Jako ga poštujem. Iako nas to može malo pogoditi. Gubimo važnog igrača. Moramo ga zamijeniti. Ne kažem da ga trebamo zamijeniti s igračem istih tehničkih karakteristika, jer je to nemoguće, nego s nekim drugim. Imamo ideju kako ga zamijeniti. Tchouaméni, Camavinga, Valverde... Moramo igrati drugačiju vrstu nogometa, ali uspjeh se neće promijeniti - smatra Ancelotti.

Što se tiče dolaska Kyliana Mbappéa Talijan je rekao da ga to veseli jer je navijač Reala, a pohvalio je predsjednika kluba Florentina Pereza.

- On jako puno o nogometu. Je li frustriran što nije trener? Nije, on samo voli nogomet. Volim ga jer je jako zabavan i smiješan. Ne stavlja pritisak na nas, uvijek je pozitivan jer mi uvijek pobjeđujemo. Razgovor s njim prije utakmica mi donosi dosta samopouzdanja - istaknuo je Ancelotti.

Sve ostalo što je talijanski trener rekao u ovom intervjuu možete pročitati ovdje.

Linker
31. svibanj 2024 09:23