Kontroverzni potez Virgila van Dijka

 SCREENSHOT: TWITTER
MNOGIMA JE PROMAKLO

VIDEO: Kamere uhvatile kontroverzni potez Liverpoolove zvijezde: ‘To je odvratno, sramotno ponašanje‘

Inače korektni stoper Liverpoola posegnuo je za trikom u trenucima odluke
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. listopad 2022. 13:07

Liverpool se polako vraća iz ponora. Nakon trijumfa u derbiju s Manchester Cityjem (1:0), na Anfieldu je u srijedu pao i West Ham.

Rezultat je bio isti, 1:0, s tim da su gosti propustili zlatnu priliku za povratak u utakmicu nakon što Jarrod Bowen nije realizirao kazneni udarac u završnici prvog poluvremena. Penal je inače skrivio Joe Gomez prekršajem na Bowenu, a dosuđen je tek nakon pregleda snimke na VAR-u.

Van Dijkov potez pogledajte OVDJE.

Bowenov je pokušaj sjajno zaustavio brazilski vratar Alisson koji je pogodio stranu i tako u očaj bacio engleskog reprezentativca, kao i sve pristalice Hammersa. Tako je Redsima za tri boda bio dovoljan pogodak Darwina Nuneza, koji je kasnije pogodio i vratnicu.

Međutim, puno komentara i polemika izazvao je potez Liverpoolovog stopera Virgila van Dijka neposredno uoči Bowenovog penala. Nizozemac se naoko bezbrižno šetao kaznenim prostorom uoči izvođenja kaznenog udarca, no kad se snimka i fotografije pogledaju detaljnije, može se vidjeti da je zapravo čepovima svoje kopačke nagazio na bijelu točku koja označava 11 metara.

Liverpoolovi navijači na društvenim mrežama su pohvalama obasuli Van Dijka zbog njegovog gaženja bijele točke nazivajući ga legendom. S druge strane, logično, navijači West Hama bili su zgroženi ‘nesportskim‘ i ‘sramotnim‘ ponašanjem Van Dijka.

‘‘To je odvratno, to je izravni crveni karton i dugačka suspenzija‘‘, poručio je jedan navijač Hammersa.

No, nisu svi simpatizeri West Hama u komentarima osudili Van Dijka. Dio njih smatra da je ipak Bowen jedini krivac za nerealizirani kazneni udarac...

Linker
28. svibanj 2024 22:42