Steven Gerrard

 AFP
PADA ODLUKA

Steven Gerrard drži ključeve engleskog prvenstva: ‘Za koji bih to klub ja trebao navijati ako ne za Liverpool!?‘

Danas Liverpool gostuje kod Aston Ville koju od ove sezone vodi legenda kluba s Anfield Roada
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. svibanj 2022. 08:11

Liverpool večeras gostuje kod Aston Ville a sve nade Redse u osvajanje novog naslova prvaka Engleske može sa svojim igračima srušiti menadžer Aston Ville i apsolutna legenda Liverpoola Steven Gerrard. U briljantnoj igračkoj karijeri Gerrard je na Anfieldu brojnim odlučujućim pogocima i uz preko 500 nastupa u najdražem dresu zaslužio kod navijača Redsa status ikone, no večeras će se Gerrard naći na suprotnoj strani.

Većina otočkih medija smatra da je do sada u Birminghamu jedan od najboljih engleskih igrača u posljednjih dvadesetak godina napravio solidan posao, ali ima i onih koji apostrofiraju da glavni lik ove priče ima barem malo nedoumica nakon što je napustio klupu Glasgow Rangersa koji je u međuvremenu stigao do plasmana u finale Europske lige, dok na Villa Parku na kraju ove sezone gotovo sigurno neće dočekati izlazak na europsku pozornicu.

- Najlakše je biti general poslije bitke. Drago mi je što se Glasgow Rangers vratio u sam vrh europskog nogometa, valjda sam i ja barem malo za to zaslužan, ali niti jednog trenutka nisam zažalio što sam prihvatio ponudu da budem menadžer kluba kakav je Aston Villa. Četiri su utakmice ostale do kraja prvenstva u kojima igramo protiv Liverpoola i Manchester Cityja, asolutno dvije najbolje momčadi u Premier ligi i zaista mojim igračima ne treba nikakav poseban motiv. Nije nam niti malo svejedno hoćemo li sezonu okončati u donjem dijelu ljestvice ili među prvih deset momčadi. Na gostovanju kod Burnleyja odigrali smo odličnu utakmicu i spremni dočekujemo Liverpool - istaknuo je Gerarard koji je u dresu momčadi iz crvenog dijela grada Beatlesa odsvojio sve trofeje osim naslova prvaka Engleske.

image
OLI SCARFF Afp

Nema popusta

Baš kao i u prvom dvoboju istih suparnika na Anfieldu posebno se potencira Gerrardova privrženost Liverpoolu u kontekstu da menadžer Aston Ville ne bi večeras puno tugovao zbog poraza svoje momčadi.

- Za koji bih to klub ja trebao navijati ako ne za Liverpool. To je moj klub i to se nikada neće promijeniti, ali činjenica koliko god da volim Liverpool i njegove navijače nema apsolutno nikakve veze s večerašnjom utakmicom. Želim Liverpoolu pobjede u svim utakmica do kraja sezone i da osvoji sve moguće trofeje, jedino što Liverpoolu ne želim je pobjeda na Villa Parku. Uostalom i na Anfieldu smo pokazali da možemo parirati našem suparniku i to je ono što me posebno raduje. Kada ne budemo igrali s Liverpoolom onda će se netko sigurno zapitati hoćemo li biti i na 100 posto u novoj utakmici protiv Burnleyja koji se bori za ostanak, od takvih konstatacija i razmišljanja je jednostavno nemoguće pobjeći - zaključio je Gerrard kojem se večeras na Villa Parku sprema gromoglasni pljesak navijača obje momčadi.

U formi je nakon demoliranja Newcastlea bio i menadžer Manchester Cityja Josep Guardiola koji se požalio kako kompletna engleska javnost želi da Liverpool bude prvak nakon što su Građani stekli vjerojatno i presudnu prednost u utrci za naslovom prvaka.

- Kompletna javnost mediji, navijači svi su protiv nas i žele da Liverpool bude prvak, to je vezano i uz tradiciju Liverpoola, ali neke su se stvari u engleskom nogometu promijenile u posljednjih više od deset godina, a najvažnija je činjenica da moja momčad drže ključeve titule u svojim nogama uz novo finale na gostovanju kod Wolverhamptona koje nas očekuje sutra - mišljenje je Guardiole.

I dok će Gerrard na travnjak poslati gotovu sigurnu svoju najbolju momčad, menadžer. Liverpoola Jürgen Klopp mogao bi se odlučiti za pokoju promjenu u prvoj jedanaestorici s obzirom da u subotu Liverpool igra finale FA kupa protiv Chelseaja na Wembleyju. Njemački stručnjak ne želi da se u momčad uvuče bilo kakva malodušnost nakon što su izgledi za osvajanjem novog naslova prvaka Engleske svedeni na minimum.

Motivator Klopp

- Nema nikakvog razloga da ozračije odjednom bude kao na sprovodu. Pa niti mi nismo strojevi da možemo dobiti baš svaku utakmicu, ima puno gorih stvari u životu s kojima sam bio suočen od činjenice da nismo pobijedili Tottenham. I da ne osvojimo Premier ligu neću to smatrati nikakvom tragedijom s obzirom na to koliko dugo igramo na visokoj razini. Utakmica u Birminghamu je za mene itekako motivirajuće, uostalom na suprotnoj strani je netko tko je obilježio Liverpool i samo prisustvo Stevena Gerrarda na klup Aston Ville dovoljan je znak da ovo nikako ne može biti obična utakmica u kojoj želimo osvojiti tri boda i tako na najbolji mogući način dočekati još jedno veliko finale - zaključio je menadžer Liverpoola Jürgen Klopp.

Linker
26. travanj 2024 06:48