Mane, Henderson i Jota slave pogodak Senegalca

 PAUL ELLIS Afp
NASTAVAK DRAME

Mane zabio za ostanak Redsa u utrci za naslov, Liverpoolov tercet ponovio doseg Tourea, Aguera i Džeke

Kloppov sastav izuzetno je teško izborio tri boda protiv ekipe koju vodi legenda Liverpoola....
Piše: HinaObjavljeno: 10. svibanj 2022. 23:18

Nogometaši Liverpoola osvojili su važne bodove u borbi za naslov engleskog prvaka nakon što su u odgođenom susretu 33. kola na gostovanju pred 41.000 gledatelja pobijedili Aston Villu sa 2-1. Redsi su ovom pobjedom dostigli Manchester City, sada oba kluba imaju po 86 bodova, no 'Građani' imaju za tri gola bolju razliku golova te susret manje. U srijedu gostuju kod Wolverhamptona.

Liverpool je pobijedio u osam od posljednjih devet ligaških utakmica protiv Aston Ville. No, još uvijek se pamti 2-7 poraz Redsa na Villa Parku prošle sezone. Ovoga puta Liverpool nije dozvolio iznenađenje, premda je Villa, koju vodi Liverpoolova legenda Steven Gerrard, povela već u trećoj minuti golom Douglasa Luiza.

Bivši napadač Manchester Cityja je iskoristio odličan ubačaj Lucasa Dignea i kraj Virgila van Dijka te Kostasa Tsimikasa pucao glavom prema golu. Allison je uspio obraniti, ali je brazilski veznjak iz odbijanca zabio za 1-0. Međutim, radost domaćih navijača kratko je trajala. Samo tri minute kasnije Joel Matip je zabio za 1-1. Bilo je to prvi put u povijesti njihovih međusobnih premierligaških ogleda da su i Villa i Liverpool zatresli mrežu u prvih šest minuta.

image

Proslava Juergena Kloppa

PAUL ELLIS Afp

U 19. minuti Sadio Mane je mogao okrenuti rezultat, no pucao je pokraj lijeve stative. U 24. minuti je uzvratio Danny Ings, ali niti on nije bio precizan. Uslijedila je nova prilika Redsa u 48. minuti, pucao je Trent Alexander-Arnold, ali pored gola.

Liverpool je u 65. minuti ipak uspio zabiti za 2-1. Sadio Mane je pratio sjajan centaršut Luisa Diaza i pogodio za vodstvo Redsa. Bio je to njegov 15. pogodak ove sezone čime se Liverpool upisao u povijest. Naime, Redsi su postali tek druga momčad u povijesti Premier lige čija su tri igrača u jednoj sezoni zabila barem 15 golova - Mohamed Salah je trenutačno na brojci od 22 gola, dok su Sadio Mane i Diogo Jota zabili po 15.

Prije njih to je uspjelo tek Manchester Cityju u sezoni 2013/14., kada su 'Građani' osvojili naslov prvaka, Yaya Toure je zabio 20, Sergio Aguero 17, a Edin Džeko 16 pogodaka.

City i Liverpool vode na ljestvici sa po 86 bodova, no City ima utakmicu manje. Treći je Chelsea sa 67 bodova, Arsenal na četvrtom mjestu ima 66, a zatim slijede Tottenham (62), Manchester United (58)... Aston Villa je na 11. poziciji sa 43 boda. Norwich i Watford su već ispali, a treći putnik u niži rang natjecanja bit će netko iz kvarteta Leeds (34), Burnley (34), Everton (35) i Southampton (40).

Linker
18. travanj 2024 22:16