Slavlje igrača i navijača Čelika

 SCREENSHOT/YOUTUBE
PRAVA ‘LUDNICA‘ U BIH

VIDEO: Trećeligaš kreirao senzaciju, a onda je započelo ludo slavlje pred 7000 navijača u transu

Nakon što su kreirali veliku senzaciju, igrači su proslavili s brojnim gledateljima na tribinama
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2022. 21:33

Velika senzacija dogodila se u Kupu u susjednoj BiH. Trećeligaš Čelik je u šesnaestini finala izbacio favorizirano Sarajevo boljim izvođenjem jedanaesteraca, a nakon susreta je nastala prava ludnica i veliko slavlje igrača i navijača domaćeg sastava.

Nije dobro počelo za Čelik koji je na svojem Bilinom polju pred sedam tisuća navijača u 36. minuti primio gol od gostiju iz Sarajeva. Hamza Čataković je pogodio u rašlje i doveo goste u vodstvo i izgledalo je kao da će Sarajevo bez većih problema proći u osminu finala.

U drugom dijelu je Mulahusejnović imao u 50. minuti priliku udvostručiti prednost i sve riješiti, ali je promašio gol s nekoliko metara, a samo minutu kasnije zaprijetio je i Čelik koji je pogodio prečku. Odgovorio je Čataković stativom u 57. minuti, a onda je domaćin izjednačio.

Čelik je dobio priliku zabiti iz penala, a to je i napravio Edin Durmiš. Sarajevo je moglo do pobjede i u 67. minutia, ali Muharem Trako je nakon kornera pogodio prečku. Rezultat se nije mjenjao pa su pobjednika na kraju odlučili penali. Kod Sarajeva je promašio Mirza Mustafić i tako odveo Čelik u osminu finala.

Nakon velike pobjede započelo je slavlje navijača i igrača Čelika, a kako je sve izgledalo pogledajte OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 04:39