RUSSELL CHEYNE Afp
POGLEDAJTE OVU STATISTIKU

Vatreni dominira u svojoj ligi i ulazi u povijest kultnog kluba: ‘On je najbolji u cijeloj državi‘

Kada se pogledaju stranci, i to oni koji ne dolaze s Otoka, on je četvrti po broju nastupa za Rangerse
Piše: SNObjavljeno: 15. prosinac 2021. 06:59

Iako je Steven Gerrard otišao iz kluba u Aston Villu, Glasgow Rangersi su i dalje na vrhu škotskog Premiershipa. U 17 utakmica upisali su 13 pobjeda, 3 remija i samo 1 poraz te trenutno imaju 4 boda ispred drugoplasiranog Celtica. Novi trener Giovanni van Bronckhorst ima zadatak da održi tu prednost, a jedan od kamena temeljaca njegove momčadi je i naš Borna Barišić.

Naime, nogometna stranica Football Fancast analizirala je igru Rangersa i donijela podatak da ‘Gersi‘ veliku prednost nad protivnicima ostvaruju na bokovima koje drže James Tavernier i Barišić. Tavernier je trenutno s prosječnom ocjenom 7,86 po Sofa Scoreu najbolje ocijenjeni igrač škotskog Premiershipa, ali ni Barišić ne zaostaje puno.

Hrvatski reprezentativac je dosadašnji dio prvenstva odigrao za prosječnu ocjenu 7,26 što ga stavlja na 10. mjesto u cijeloj ligi, a na 6. što se samo obrambenih igrača tiče. Upisao je 2 asistencije, a po utakmici ima 1,8 ključnih dodavanja te 2,5 točnih ubacivanja. U tim kategorijama je u top 5 obrambenih igrača u Škotskoj dok je u onim obrambenim malo slabiji jer je ipak njegov forte kreiranje prilika u napadu što dobro pokazuje i mapa kretanja koja se crveni cijelom lijevom stranom.

image

Borna Barišić u škotskom Premiershipu

SOFA SCORE

"On igra stabilno, iz kola u kolo igra na visokom nivou i sjajan je u kreiranju prilika u napadačkoj trećini terena", objasnio je nekadašnji igrač Rangersa Alex Rae koje su najveće Barišićeve kvalitete dok je legenda Celtica Mark Wilson dodao:

"On je najbolji lijevi bek u cijeloj državi. Popravio se i u fazi obrane, dok je u napadu neprestana prijetnja za protivnike."

Borna je treći najskuplji obrambeni igrač u škotskom Premiershipu. Transfermarkt ga procjenjuje na 6 milijuna eura, a ispred njega su samo suigrači iz Rangersa James Tavarnier (8 milijuna) i Connor Goldson (7,5 milijuna).

Hrvatski reprezentativac se već upisao u povijesne knjige slavnog kluba. Podsjetimo, on je u Rangerse došao u ljeto 2018. godine, a do sada je za klub iz Glasgowa odigrao 132 utakmica što ga stavlja na 22. mjesto po broju utakmica svih vremena. Kada se pogledaju samo stranci, i to oni koji ne dolaze s Otoka, Barišić je četvrti po broju nastupa - ispred njega su samo Španjolac Nacho Novo (262 nastupa), Saša Papac iz Bosne i Hercegovine (210) te Kolumbijac Alfredo Morelos (208).

Linker
28. travanj 2024 19:47