MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
VRIJEME ZA NOVI ISKORAK

Legenda engleskog nogometa dovodi Vatrenog u Premiership? Evo što nam je rekao o mogućem transferu

Bilo je i ranije zanimanja za njega klubova iz Petice, o nekima se pisalo kao što je Roma
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. studeni 2021. 14:43

Sve je glasnija priča o prijelazu Borne Barišića iz Glasgow Rangersa u Aston Villu. Zakotrljana prije nekoliko dana u dijelu britanskih medija, sada je tema gotovo svih portala.

Steven Gerrard debitirao je kao trener Aston Ville pobjedom nad Brightonom 2:0 čime je taj klub prekinuo seriju od pet poraza u Premier ligi. U siječanjskom prijelaznom roku tražit će pojačanja, a kako nije krio koliko cijeni Barišića i više je puta govorio da je on igrač za jače lige od škotske te veće klubove od Rangersa, ujedno i izražavao bojazan da im ga netko ne "otme", sada bi to mogao dokazati ponudom ugovora koji neće moći odbiti. U najjačem klupskom nacionalnom natjecanju na svijetu.

image
RUSSELL CHEYNE Afp

Mediji Barišića spominju kao jednog od trojice igrača Rangersa koji su u igri za Aston Villu. Osim njega to su Goldson i Kent. No, Borna je u prvom planu… Prema tim navodima Barišić bi Aston Villu mogao koštati oko osam milijuna funti. Mnogi ističu da se Borna etablirao kao ključna figura kluba u kojem igra od kolovoza 2018. godine, a posebno je veliku ulogu imao u osvajanju prvog naslova prvaka nakon dugo vremena, s čime je razbijena dominacija Celtica. U 126 nastupa kao lijevi bek ima sedam golova i 34 asistencije što je izvrsno. Njegov napredak impresionirao je Gerrarda, koji je sada nestrpljiv da ga ponovno ima u svojoj momčadi, tvrde mediji poput Daily Recorda, Daily Mirrora, The Suna…

Trenutačno prva opcija Aston Ville na toj poziciji je Matt Targett u čije kvalitet Gerrard nije uvjeren. Zamjena mu je iskusni Ashley Young koji se bliži kraju karijere i Villa će u svakom slučaju morati razmišljati i novom lijevom beku. I s financijske strane Barišić im se čini kao prihvatljiva opcija. Ima ugovor s Rangersom do 31. svibnja 2024. godine, a po transfermarktu trenutačno virjedi šest milijuna eura.

Bilo je i ranije zanimanja za njega klubova iz Petice, o nekima se pisalo kao što je Roma, ali i još pojedini su se spominjali iz Engleske. Borna o transferu ne govori, a kako kaže niti ne razmišlja dok god je igrač Rangersa. Ima 29 godina i možda je dobar trenutak da napravi još jedan iskorak. Kao bek koji igra od jednog do drugog kaznenog prostora, dobro obrani i odlično napada, ujedno i "školovan" na Otoku, odmah bi bi spreman "uskočiti u vatru". Pogotovo kod Gerrarda koji bi mu bio jamstvo da se neće morati puno prilagođavati načinu igre jer dobro zna njegov nogomet.

Prije mjesec dana je u intervjuu za SN na pitanje o mogućem transferu rekao nam je:

- Bude priča i najava, nikad nisam rekao da toga nema, ali najbitnije je kako se osjećaš. Igrač sam Glasgow Rangersa, tako se i ponašam. A priče su priče, fokusiran sam i dalje. Prvaci smo, sve je dobro…

U međuvremenu Gerrard je digao sidro i pobjedom krenuo u Aston Villi. Je li to taj ključni događaj da Borna već ove zime potpiše ugovor u Engleskoj?

Linker
19. travanj 2024 02:01